Huis van Aarde & Bloed

Toen ik hoorde dat Sarah J. Maas een nieuwe serie uit ging brengen was ik razend enthousiast. De 900+ pagina’s zouden me er dan ook niet van weerhouden om in dit boek te beginnen. Sterker nog ik ben echt fan van alle boeken van Sarah J. Maas. Als dit het eerste boek is wat je van deze auteur op gaat pakken dan kan ik me voorstellen dat het voelt als een flinke hap. Toch zou ik er gewoon aan beginnen want het is het meer dan waard. Ik weet bijna zeker dat je binnen 5 hoofdstukken verslaafd bent aan dit boek!

Bryce half mens, half Fae en een behoorlijk feestbeest krijgt te maken met een wrede moord. Na 2 jaar wordt ze gevraagd om samen met Hunt de moord op te lossen. Hunt wordt tevens aangewezen als babysitter. Bryce zit duidelijk niet te wachten op de hulp van Hunt. Daarnaast probeert ze om te gaan met de situatie waar ze in is beland.

Wat ik eerder al aangaf leest het boek heel prettig weg. Het voelt totaal niet als een dik boek aan en alle personages krijgen een duidelijke rol. Het boek voelt van begin tot eind als een emotionele rollercoaster aan. Het zit vol verrassingen, mysterieuze zaken, liefde en een vriendschap.

Ik ben tijdens het lezen echt van Bryce gaan houden. Ze heeft een sterk en vurig karakter en draait haar neus niet om voor wezens die boven haar zouden staan. Hunt daarentegen komt in het begin als een rotzak over maar heeft een klein hartje. Het is mooi om te lezen hoe Bryce en Hunt elkaar leren kennen.

De wereld waar het boek zich in afspeelt is duidelijk omschreven en heeft ook een eigen geschiedenis. Alles is heel beeldend waardoor ik het bijna voor me af zie spelen. Het einde was niet heel open maar ook zeker niet gesloten, ik ben benieuwd naar het vervolg!

Auteur: Sarah J. Maas
Aantal pagina’s: 936
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022589403
Genre: Fantasy
Link naar boek: Huis van Aarde & Bloed #1

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s