De ballade van slangen en zangvogels

Toen ik hoorde dat er een prequel aan zou komen van de hongerspelen was ik in eerste instantie verrast. Ik had namelijk niet verwacht dat ik nog iets van deze serie zou gaan horen. Toen ik las dat het over Snow zou gaan werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Hoe is hij geworden tot de wrede man in de hongerspelen en waarom doet hij daaraan mee?

Ik herinner me nog als de dag van gister dat ik aan de hongerspelen begon. Het was toen ik net terug kwam van een reis naar Engeland. Mijn reisgenoot was laaiend enthousiast over het boek en daardoor ben ik de boeken ook gaan lezen. In die tijd las ik niet zo heel erg veel en daarom herinner ik me des te beter hoe geweldig en meeslepend het verhaal was.

Nu we met deze prequel terug in de tijd zouden gaan was ik erg benieuwd naar Snow. Hoe is hij zo geworden? Wie heeft de hongerspelen nu eigenlijk bedacht en heeft hij hieraan meegeholpen of is hij er door omstandigheden in terecht gekomen? Op veel van deze verhalen kreeg ik antwoorden.

Tijdens het lezen werd een hele hoop me steeds duidelijker. Ik voelde erg met hem mee. Wat ik bijvoorbeeld heel erg vond is dat hij vroeger heel erg rijk was maar tegenwoordig niet zoveel geld had. Dat maakt hem als personage menselijker waardoor ik met hem mee ging voelen. Toch vindt ik het als lezer frustrerend om te lezen hoe hij steeds verder afdwaalt naar de persoon wie hij is bij de hongerspelen.

Boek: De ballade van slangen en zangvogels
Serie: Prequel van De Hongerspelen
Auteur: Suzanne Collins
Aantal pagina’s: 592
Uitgeverij: van Goor
EAN: 9789000372058
Genre: Young Adult | Fantasy

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s