De beminde

Als fan van De Selectie moest ik dit boek kopen. En heb je die cover gezien? Zo ontzettend mooi! Omdat ik inmiddels een stapel boeken heb liggen die ik nog graag wil lezen ben ik niet direct in dit boek begonnen. In de tussentijd zag ik de recensies over dit boek langzaam voorbij komen en wat ik hier vooral uit opmaakte was dat het boek tegenviel ten opzichte van De Selectie.

Korte samenvatting:
Omdat de ouders van de inmiddels jonge koning Jameson zijn overleden verwacht het volk dat hun koning binnenkort wel eens een Koningin zou kunnen kiezen. Hollis had dan ook nooit verwacht dat de knappe en jonge Jameson een oogje op haar zou krijgen door een onhandig ongelukje. Terwijl Hollis het hof wordt gemaakt en ze haar best doet om zich aan te passen aan het hoffelijke leven, brengt het bezoek van een vreemdeling haar plotseling aan het twijfelen. Is dit wel wat ze wil? Houdt ze wel echt van Jameson? En wil en kan ze wel Koningin worden en is er nog een weg terug nu ze eenmaal het hof wordt gemaakt door Jameson.

Mijn leesproces:
Door de eerdere recensies die ik had gelezen begon ik met enige twijfel aan het boek. Mijn verwachtingen waren hierdoor niet al te hoog wat achteraf gezien misschien juist fijner was. Ik moest in het begin heel erg wennen aan de dynamiek tussen Hollis en Jameson. Ik had het gevoel alsof ik ergens halverwege het verhaal was ingestapt en dat ik heel wat voorgeschiedenis miste. Hierdoor kon ik niet goed de connectie met de personages maken. Pas op het moment dat de vreemdeling in beeld kwam begon ik de connectie te maken. Ik werd meegesleurd in de twijfels van Hollis en begon echt met haar mee te voelen. En wat een einde! Ik ben heel erg benieuwd naar het volgende deel.

Raad ik dit boek aan?
Bij deze recensie wil ik een extra kop schrijven omdat ik zelf begon te twijfelen door andere recensies. Dit boek is echt een aanrader het boek heeft alleen een ander soort sfeer als bij de selectie. Maar wellicht veranderd dat nog met het volgende boek. En een boek met zo’n prachtige cover kun je toch haast niet laten liggen.

Boek: De beminde
Serie: The Betrothed #1
Auteur: Kiera Cass
Aantal pagina’s: 285
Uitgeverij: van Goor
EAN: 9789000372751
Genre: Young Adult | Romance

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s