Duizend stukjes van jou

Al maanden roept een goede vriendin van mij dat ik Duizend stukjes van jou moet lezen. Niet omdat het een boek is wat ik gelezen zou moeten hebben maar omdat ze ervan overtuigd was dat dit echt een typisch boek is waar ik van hou. Ik hou van boeken die gaan over tijdreizen in combinatie met romance. Bijna al dat soort boeken komen bij mij al uit op de favorieten lijst.

Marguerite haar ouders zijn wetenschappers. Ze werken aan een nieuwe uitvinding genaamd De Vuurvogel, een apparaat waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen. Wanneer haar vader vermoord wordt en de briljante onderzoeksassistent Paul op de vlucht slaat naar een andere dimensie besluit Marguerite samen met een andere onderzoeksassistent achter hem aan te gaan. Hierdoor moet ze niet alleen leren hoe haar andere ik leeft in een compleet andere dimensie ze moet ook haar ogen goed openhouden voor eventuele gevaren.

De andere karakters en werelden zijn super mooi omschreven. Het is leuk om te zien hoe ze omgaat in een andere wereld en soms ook tijdperk. Daarnaast vind ik het altijd knap als iemand zoveel verschillende karaktereigenschappen kan omschrijven en ze samen toch tot 1 kern komen. Het boek heeft me meer dan eens verrast en naar adem doen happen. Op sommige werelden ben ik meer verliefd geworden dan andere. De wereld in het keizerlijk Rusland vond ik echt geweldig. Zeker omdat het daar zo anders is dan alle hedendaagse technieken.

Specificaties:

Boek: Duizend stukjes van jou
Serie: De Vuurvogel 1
Auteur: Claudia Gray
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij: HarperCollins
EAN: 9789402714807
Genre: Young Adult, Fantasy

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s