Harteloos

Na The Lunar Chronicles moet ik heel eerlijk bekennen dat ik erg uitkeek naar het boek ”Harteloos van Marissa Meyer”. Toen ik dit boek kon kopen bij de B-Keuze sale van Blossom Books heb ik er niet lang over na gedacht en het boek snel aangeschaft.

Op voorhand leek het boek me erg leuk. Helaas pakte dit iets minder positief uit. Het is niet dat het boek per definitie slecht is. Maar ik denk wel dat ik dit boek op een verkeerd moment heb gelezen.

Over het boek:
Lady Catherine Pinkerton wil samen met haar dienstmeisje de beste banketbakkerij van Wonderland openen. Maar haar ouders koppelen haar liever aan de niet al te slimme Hartenkoning. En dat is niet zonder succes. Tijdens het bal leert Catherine een mysterieuze nieuwe hofnar van de koning kennen. Voor het eerst in haar leven ervaart ze hoe het is om verliefd te zijn. Catherine is vastbesloten om haar eigen toekomst te kiezen maar of dat haar dat lukt?

Mijn mening:
Toen ik in het boek begon, werd ik steeds enthousiaster. De opbouw was geweldig en ik moest een paar keer lachen om hoe Catherine zich gedroeg op het bal. Alleen begon het boek daarna me steeds meer tegen te staan. Bepaalde stukken duurde voor mijn gevoel erg lang en ik kwam er niet goed doorheen. Daarnaast kreeg ik soms een rare vibe van het boek. De momenten dat er wel iets gebeurde, zoals op het bal, of de momenten dat Catherine ergens was vond ik weer heel leuk maar daarna voelde het weer traag en minder prettig om te lezen. Omdat het verhaal wel heel goed is, en ik het mogelijk op een ander moment wel leuker had gevonden geef ik het boek alsnog 3 sterren.

Specificaties:

Boek: Harteloos
Auteur: Marissa Meyer
Aantal pagina’s: 500
Uitgeverij: Blossom Books
EAN: 9789020678963
Genre: Young Adult

Waardering: 3 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s