De terugkeer van de koningin

Op Instagram kreeg ik van L.S. de vraag of het me leuk leek om het vervolg van De terugkeer van de koningin te lezen en hier een recensie over te schrijven. Natuurlijk zei ik daar geen nee tegen. Zo had ik gelijk een excuus om dit boek opnieuw te lezen.

Over het boek:
Na het overlijden van Brienna’s moeder, gaat Brienna op jonge leeftijd naar Huize Magnalia. Hier wordt ze samen met de andere meisjes in 7 jaar getraind tot een van de vijf passies: Kunst, Muziek, Dramatiek, Vernuft en Kennis. Brienna worstelt met haar passie en tegelijkertijd probeert ze erachter te komen wie haar echte vader is. Als ze een aanbod krijgt van een gevallen lord, kan ze die haast niet afslaan. Maar kan ze hem wel vertrouwen?

Mijn mening:
Zodra ik begon in het boek werd ik meteen weer meegetrokken in het boek. De schrijfstijl leest ontzettend fijn. Brienna voelt zich enorm onzeker of ze haar passie eigen kan maken, tegelijkertijd vraagt ze zich af wie haar echte vader is. Als lezer kan ik me hierdoor heel makkelijk in haar verplaatsen.

Als ik kritisch ben, gebeurd er in het eerste stuk van het verhaal niet heel erg veel. Normaal zou ik me hieraan kunnen storen maar in dit geval vindt ik het fijn. De schrijfster heeft tijd genomen om Brienna en haar vriendinnen te leren kennen. Daarnaast is het ook fijn om een stukje geschiedenis mee te krijgen. Het is niet heel erg veel maar genoeg om in het verhaal mee te gaan. Zodra Brienna het aanbod krijgt van een gevallen lord wordt het echt spannend. Het verhaal komt nog meer tot leven en vanaf dat punt wil je gewoon niet meer stoppen met lezen.

Specificaties:
Boek: De terugkeer van de koningin 
Serie: The Queen’s Rising #1
Auteur: Rebecca Ross
Aantal pagina’s: 432
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
EAN: 9789024574537
Genre: Young Adult | Fantasy

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s