Het verzet van de Koningin

Een tijd geleden las ik De terugkeer van de Koningin hier was ik enorm enthousiast over. Toen ik een DM op instagram kreeg of ik een recensie over deel 2 Het verzet van de Koningin wilde schrijven zei ik natuurlijk geen nee. Dit gaat mijn eerste recensie zijn die ik niet helemaal voor mezelf schrijf maar ook omdat ik dit boek heb gekregen. Dat maakt het wel net even iets spannender.

Over het boek:
De revolutie is amper voorbij of de volgende uitdagingen staan al klaar. Brienna komt voor hele nieuwe dilemma’s te staan: geaccepteerd worden door de MacQuinns en tegelijkertijd het land dienen. Cartier, wie ook de heer van Morgane is, wil het huis van zijn naam in ere herstellen. Maar als de weerstand van het oude regime groeit zullen ze de handen opnieuw ineen moeten slaan om de rebellen in toom te houden.

Mijn mening:
Terwijl ik dit aan het typen ben voel ik me ontroerd. Soms lees je een boek en raakt het je gewoon. Zo heeft dit boek mij geraakt. De schrijfstijl leest prettig en snel weg en hierdoor ga ik helemaal op in het boek. Ik vindt het altijd magisch als ik zo wordt meegenomen in een verhaal.

In dit tweede deel is Brienna enorm aan het worstelen om geaccepteerd te worden door de MacQuins. De worstelingen die ze hierin ervaart grijpen me enorm aan. Ik wordt meegenomen in haar onzekerheden. Als karakter vindt ik Brienna goed neergezet. Ze is opstandig, heeft haar eigen wil maar ze wil vooral gewoon een thuis hebben en geaccepteerd worden.

Een leuk cadeautje in dit tweede boek is dat je ook een kijkje neemt vanuit Cartier zijn perspectief. Tijdens de hoofdstukken leer je deze mysterieuze man beter kennen. Hij probeert zijn huis in ere te herstellen en tegelijkertijd met een aantal dilemma’s om te gaan. Het is fijn en verfrissend om ook vanuit zijn perspectief te lezen.

Bij het lezen vanuit twee verschillende perspectieven is het natuurlijk altijd even afwachten of dat aanslaat. Maar dat heeft het bij mij meer dan gedaan. Elke keer als er een hoofdstuk stopte bij de één wilde ik het liefst zo snel mogelijk door zodat ik wist hoe dat afliep. Maar dat gebeurde bij beide personages waardoor ik meegesleurd werd in het boek en het in één keer wilde uitlezen. Helaas moest ik soms het boek wel wegleggen. Ik ga deze serie zeker nog eens lezen.

Specificaties:
Boek: Het verzet van de Koningin
Serie: The Queen’s Rising #2
Auteur: Rebecca Ross
Aantal pagina’s: 480
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
EAN: 9789024574551
Genre: Young Adult | Fantasy

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s