AOC 24P1 – Full HD IPS Monitor 24 inch

Thuiswerken is de nieuwe trend. Of eerlijk gezegd moeten we met z’n allen zoveel mogelijk thuiswerken. Na een tijdje vanuit huis gewerkt te hebben merkte ik toch wel dat een extra scherm wel heel erg fijn is. Ik had nog een oud scherm staan maar dat werkte toch niet heel erg prettig en daarom besloot ik na de zomer een nieuw scherm aan te schaffen.

Als je beeldscherm intypt in google krijg je ontzettend veel resultaten wat het er eigenlijk best lastig op maakt. Waar moet een beeldscherm allemaal aan voldoen? Daarom ben ik eens een kijkje gaan nemen op de website van de consumentbond en hierbij werd het AOC 24P1 uitgeroepen tot beste koop. De specificaties en testresultaten zagen er veel belovend uit. Maar dan kost hij wel ruim € 150,-. En omdat dit scherm vrij nieuw was waren er niet heel erg veel reviews over te vinden. Dat houdt me toch tegen omdat ik ook erg benieuwd ben naar de mening van anderen.

Na lang wikken en wegen besloot ik dit beeldscherm toch te kopen. Ik zet even de belangrijkste redenen op een rij:

  • Energielabel A
  • Kabels worden meegeleverd
  • Schermgrootte: 23.8 inch
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • In hoogte verstelbaar

Begin oktober kocht ik dit scherm dat wil zeggen dat ik hem nu circa 1,5 maand in gebruik heb. Ik gebruik dit scherm bijna dagelijks. En dan gebruik ik het 3 dagen in de week circa 8 uur, de overige dagen gebruik ik het circa 2 uur. Ik gebruik het voor mijn werk en voor mijn ICT Studie.

Het scherm is makkelijk in hoogte te verstellen wat ideaal is. Daarnaast kun je hem ook recht kantelen voor als je iets wilt lezen vanuit die hoek. De kleuren ogen helder en mooi en het kijkt fijn. Tijdens gebruik van programma’s zoals C# heb ik nog geen problemen gezien. Filmpjes kijken gaat ook vloeiend. Het geluid is kwalitatief oke. Ik heb beter geluid gehoord maar het is ook zeker niet slecht. Als je een hele goede kwaliteit van geluid wilt moet je dit scherm niet kopen maar als het je niet uitmaakt en je gewoon normaal naar de radio of een video wilt kijken dan is dit meer dan goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s