Helpt een daglichtlamp tegen een winterdip?

Vorig jaar was ik in de winter echt radeloos. Ik stond moe op en ging moe slapen. Mijn vitamines waren op pijl en ik had geen depressie. Maar hoe kon het dan dat ik te moe was om mijn ogen open te houden terwijl ik dit in de zomer niet had ervaren? Als je op google vermoeidheid en winter intypt krijg je enorm veel pagina’s te zien.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik verschillende artikelen tegen waarbij werd vermeld dat de grootste oorzaak van een winterdip vaak de oorzaak heeft dat je niet voldoende daglicht ziet. Overdag probeerde ik wel wat te wandelen maar door mijn vermoeidheid i.c.m. werk was dit niet altijd mogelijk. Toen ik verder las kwam ik al snel meerdere artikelen tegen waarbij werd aangeraden om een daglichtlamp aan te schaffen. Een halfuurtje per dag zou al voldoende zijn om de vermoeidheid weg te nemen.

Als je een daglichtlamp zoekt kom je er al snel achter dat je die kunt komen met uiteenlopende prijzen. Zo kun je er vinden voor € 30,- maar ook voor € 200,- + euro. Na lang wikken en wegen koos ik voor de Philips HF3430/01 EnergyUp. Dit was ook gelijk een hele dure maar qua reviews stond hij enorm goed aangeschreven. Als ik inmiddels zoek op een daglichtlamp zie ik dat er veel meer alternatieven en opties zijn dan dat er destijds waren. Dat is een goed teken want dat wil zeggen dat er meer vraag naar is en dus ook het aanbod groter wordt.

Mijn ervaring
Toen ik begon met de daglichtlamp had ik enorm veel twijfels. Hij is zo duur, zou het wel werken, wat moet ik doen als het niet werkt en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik had besloten voorzichtig met de lamp te doen en als ik na 2 weken geen verschil zou merken dat ik hem dan gewoon terug zou sturen. Je kunt hem immers toch even testen.

Na een paar dagen merkte ik al verschil. Ik stond nog steeds vermoeid op maar waarbij het eerst heel erg lang duurde voordat ik een beetje energie had kwam dit nu vrij snel. Rond de middag had ik nog wel een dip maar dit kon ik oplossen door alsnog even kort voor de lamp te zitten. Na een paar weken voelde ik me zoveel beter dat ik overdag nauwelijks nog last had. Met opstaan heb ik wel het gevoel dat ik even iets langer nodig heb om op te starten maar als ik eenmaal bezig ben voel ik me super fit tot dat ik ’s avonds weer naar bed ga.

Een gedachte over “Helpt een daglichtlamp tegen een winterdip?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s