Truth or dance

Een tijd geleden las ik de Truth or Dance serie van Chinouk Thijsen. Over het algemeen hou ik niet van boeken die over ballet gaan en vindt ik spannende boeken lees ik ook niet heel erg snel meer. Maar wat een leuke serie is dit! In deze blog probeer ik met name in te gaan over het boek Truth or Dance. Wat ik je alvast kan vertellen, als je eenmaal in het boek begint dan wil je doorlezen.

Achterkant boek:
Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Mijn mening:
Toen ik in Truth or Dance was begonnen, wist ik vrijwel direct dat ik het laatste boek wilde lezen. In de eerste paar hoofdstukken lees je een stuk over Truth or Dance wat in de toekomst plaatsvindt. En zoiets wordt pas bekend op het einde, want anders wordt er al verklapt wie Truth or Dance is.

Het boek is heel goed opgebouwd. In het begin neemt het je direct mee en je wordt gewoon nieuwsgierig naar Truth or Dance. Op een bepaald punt verdacht ik echt iedereen. En toen ik eindelijk dacht te weten wie het was, gebeurde er weer iets waardoor ik begon te twijfelen. Ik baalde dan ook enorm dat ik moest wachten op de vervolg delen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik zo’n lezer ben die het einde stiekem leest zodat ik vervolgens ”relaxter” aan het lezen ben. Maar omdat de boeken nog niet uit waren heb ik dat bij dit boek niet kunnen doen. En misschien was dat maar beter ook want het heeft me enorm verrast!

Specificaties:

Boek: Truth or Dance
Serie: Truth or Dance #1
Auteur: Chinouk Thijssen
Aantal pagina’s: 285
Uitgeverij: Clavis B.V.B.A., Uitgeverij
EAN: 9789044834116
Genre: Young Adult | Fictie 15+

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s