Kerstmis met een staartje

Met kerst kreeg ik van mijn ouders Kerstmis met een staartje cadeau. Een heerlijk feelgood boek in de kerstsferen. Echt iets waar ik nu heel erg zin in heb. Het valt me op dat ik de laatste tijd meer zin heb in feelgood boeken dan andere boeken. Of dat iets met de Covid te maken heeft? Waarschijnlijk draagt dat wel iets bij.

Over het boek:
Ben neemt door het tragische ongeluk van zijn zus en zwager de zorg van hun dochter Astrid op zich. Hij wil het gemis van haar ouders zo goed mogelijk op zich nemen en neemt de taken van zijn zwager in het buurtbestuur op zich. Door budgetproblemen neemt hij de beslissing om de honden opvang te sluiten. Maar dat neemt Ally de kleindochter van de eigenaren van de hondenassiel hem niet in dank af.

Mijn mening:
Al vrij snel zat ik midden in het boek en werd ik meegenomen met het verhaal. Wat ik erg prettig vond is dat je vanuit het perspectief van Ben en Ally leest. Zo kon ik me als lezer beter verplaatsen in de struggles die ze hadden.

Ben werd van buitenaf afgeschilderd als harteloos maar ik moest regelmatig enorm hard om hem lachen. Hij is erg goed neergezet en het is ook super leuk om te lezen hoe hij daadwerkelijk is naast dat masker van brompot. Daarnaast vond ik de personages leuk uitgeschreven en passen in het verhaal. Ik werd ook direct helemaal verliefd op de honden en 1 hond speciaal. Ik heb gelachen, gehuild en meegeleefd met het verhaal. Het einde kon ik vrij snel voorspellen maar dat was helemaal niet erg.

Specificaties:

Boek: Kerstmis met een staartje
Auteur: Lizzie Shane
Vertaald door: Valerie Janssen
Aantal pagina’s: 320
Uitgeverij: Boekerij
EAN: 9789022591970
Genre: Roman| Feelgood

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s