Kerst op het eiland Skye

Al een tijdje keek ik enorm uit naar het boek ”Kerst op het eiland Skye”. De illustraties zijn echt enorm mooi en het is ook nog eens een kerstboek. Daarom besloot ik 2 exemplaren te kopen waarvan ik er 1 op mijn instagram heb weggegeven.

Over het boek (achterkant):
Het eiland Skye is een plek vol magie, met name rond de kersttijd, en er is geen plek op aarde waar Zac Fallon liever de kerstdagen zou doorbrengen. Maar hoewel Zac alles heeft wat zijn hart begeert op het eiland, is er toch een iemand die mist, en dat is Ivy McFarlane.

Ivy werkte ooit met Zac samen, maar sloeg haar vleugels uit en verhuisde naar Glastonbury. Sindsdien mist hij haar ontzettend. Nu is het bijna kerst en Zac realiseert zich dat Ivy een gat in zijn leven heeft achtergelaten dat hij niet kan verdragen. En dus gaat hij op pad om Ivy op tijd naar Skye te halen om samen kerst te vieren, maar zal het hem lukken voor Kerstmis terug te zijn… en zal Ivy hem wel willen vergezellen?

Mijn mening:
Tijdens de feestdagen pakte ik dit boek erbij. Ik had er echt enorm veel zin in maar helaas kwam ik gewoon niet in het boek. Ik stoorde me eigenlijk vrij snel aan een aantal dingen bijvoorbeeld het taalgebruik. Er werd heel vaak ”Aye” gebruikt. Ik snap heel goed dat dit de spreektaal was maar toch vond las het niet helemaal lekker.

Daarnaast vond ik het enorm jammer dat ik niet echt werd meegenomen met de voorgeschiedenis van Ivy en Zac. Het ging eigenlijk bijna direct over haar vertrek en ik voelde hierdoor nog geen connectie met de personages. Toen ik op een kwart was merkte ik dat het boek me niet trok daarom heb ik het einde nog gelezen omdat ik wel benieuwd was hoe het afliep. Het positieve aan het boek was dat je wel een soort van spanning merkte met wat personages wat verder in het boek. Dus het zou zomaar kunnen zijn dat dit boek iemand anders wel heel erg trekt.

Specificaties:

Boek: Kerst op het eiland Skye
Auteur: Kirsty Ferry
Vertaald door: Marjolijn Huiberts
Aantal pagina’s: 160
Uitgeverij: Choc Lit Nl
EAN: 9789492585608
Genre: Roman

Waardering: 2 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s