Een vloek zo eenzaam

Toen ik de kaft voor het eerst zag sprak het boek me niet zo aan. Ik heb de laatste tijd wat minder behoefte om echt Fantasy boeken te lezen. Maar toen ik las dat het boek een boek was wat over Belle en het Beest ging was ik direct alert. Als er één sprookjes film van vroeger mijn favoriet was dan was het deze wel. Ik heb de films eindeloos vaak gezien en zelfs nu kijk ik de nieuwe verfilmingen nog regelmatig. Daarom bestelde ik het boek afgelopen week en toen ik onverwachts ook even een week vrij had voor semester 2 zou beginnen was het de kans om dit boek te gaan lezen.

Over het boek (achterkant):
Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Mijn mening:
Toen dit boek binnenkwam voelde ik me zo blij als een kind. Ik stond nog net niet te jubelen. Ik was enorm benieuwd en ben direct begonnen met lezen en las het boek ook binnen 2 dagen uit. Wat momenteel vrij uitzonderlijk is.

De werelden zijn mooi opgezet en het verhaal is mooi geschreven. De dynamiek tussen Harper en Prins Rhen zijn ook mooi geschreven. Ik werd meegenomen in het verhaal en voelde de onzekerheden ook mee. In de originele film speelt de heks die de prins vervloekt geen hele grote rol. Ik vindt het dan ook een mooie toevoeging dat ze af en toe voorbij komt.

Het einde vond ik mooi geschreven maar voelde voor mij niet helemaal af. Later kwam ik erachter dat dit het eerste deel is in een serie wat een hoop verklaart. Het vervolgdeel is aangekondigd met een releasedatum van 14 mei 2021.

Specificaties:

Boek: Een vloek zo eenzaam
Auteur: Brigid Kemmerer
Serie: vervloekt #1
Aantal pagina’s: 480 
Uitgeverij: Blossom Books
EAN: 9789463491730
Genre: Young Adult | Romance

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s