Thuis sporten & sportkleding

Nu iedereen steeds meer thuis moeten blijven, wordt thuis sporten steeds meer de nieuwe norm. Mijn vriend heeft een eigen onderneming en geeft sportlessen dus af en toe krijg ik wat tips over mijn houding wat ik echt heel erg fijn vindt.

Zelf heb ik altijd fases met sporten, de ene keer doe ik het super veel en de andere keer helemaal niet. Ik merk dat vooral als ik gestrest of druk ben ik minder sport, terwijl dat juist de momenten zijn dat het beter voor je is om te sporten. Elke dag een halfuurtje wandelen heeft al positieve effecten op je mentale gezondheid. Sinds ik doorheb dat sporten zowel mentaal maar vooral ook fysiek iets oplevert merk ik dat ik regelmatiger sport. Voorheen kampte ik altijd met klachten in mijn schouders en benen. Wel heb ik nog last van mijn schouders maar velen malen minder als voorheen. Heb ik nog steeds moeite om te sporten? Ja soms wel, maar dit motiveert wel enorm goed.

Wat ik tot nu toe merk aan het sporten is dat doelen stellen heel erg belangrijk is. En dan bedoel ik niet, 5 keer per week sporten. Maar doelen als zorgen dat ik me energieker voel of juist dat je pijnklachten verminderen. Ik kan je nu al vertellen dat je dit niet gelijk gaat merken daarvoor moet je even doorzetten. Maar als je, net zoals ik, een tijdje goed sport ( 1 á 2 keer p/w) of voldoende wandelt en dan ineens niet sport je merkt wat voor effecten het lichamelijk op je heeft.

Wat mij ook enorm heeft geholpen zijn de YouTube workouts van Pamela Reiff. In het begin vond ik het altijd lastig om te sporten omdat ik of iets zelf moest vinden, of heel lang aan het zoeken was naar de juiste workout wat resulteerde in dat ik geen zin meer had om te sporten. Maar tegenwoordig kijk ik gewoon op YouTube en klik ik één van haar workouts aan. Als ik merk dat ik geen zin heb in die workout kies ik gewoon een ander of pak ik 2 keer een halve. Ze heeft workouts van 10 minuten tot 45 minuten. En daarnaast ook heel divers van HITT workouts tot Dance workouts. Op haar Instagram deelt ze ook elke week een nieuw schema. Deze heb ik zelf alleen ter inspiratie erbij gepakt maar ze motiveert mensen wel om meer te bewegen wat aanstekelijk werkt.

Fijne sportkleding is ook belangrijk bij een workout. Ik draag nu ongeveer 2 jaar sportkleding van Gymshark en ben hier heel erg over te spreken. De kwaliteit is erg goed, stevig, warm en ze hebben ook squat proof sportbroeken.

Daarnaast accentueert de kleding je figuur. Je krijgt niet een beknellend gevoel als je het aanhebt en als je veel zweet heb je niet zo snel last van grote zweetplekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s