Voor ik ga slapen

Wat is er nu leuker dan een boek die ook verfilmd is? Eerder in een blog vertelde ik al dat ik over het algemeen niet van spannende boeken houdt. Dat is wel eens anders geweest. Vroeger las ik enorm veel spannende boeken. Een van de boeken die ik geweldig vond en nog steeds wel eens opnieuw lees ”Voor ik ga slapen” van S.J. Watson.

Over het boek (achterkant):
Voor ik ga slapen is het ijzersterke psychologische thrillerdebuut van internationaal bestsellerauteur SJ Watson. Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al 22 jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek, dat ze op advies van de dokter bijhoudt, ontdekt ze dat Ben haar niet alles vertelt.

Mijn mening:
Het idee dat je de volgende dag niet meer weet wat je vandaag gedaan hebt is echt vreemd. Dat geeft het boek ook een bepaalde vibe. De ontwikkelingen die zich opvolgen en ik als lezer meegenomen wordt in het verhaal van Christine is goed opgebouwd. Zowel het boek als de film zitten goed in elkaar. Wel raad ik aan eerst het boek te lezen voordat je de film kijkt.

Specificaties:

Boek: Voor ik ga slapen
Auteur: S.J. Watson
Aantal pagina’s: 333
Uitgeverij: Anthos Literaire Thrillers
EAN: 9789041422675
Genre: Literatuur & Romans | Thrillers & Spanning

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s