Paaseieren van Jamin

Vandaag een keer een heel ander soort blog. Terwijl ik dit typ heb ik de ramen van ons frans balkon open gezet en ben ik met een stoel in de zon gaan zitten. Afgelopen zaterdag ben ik voor het eerst sinds een hele lange tijd weer in de stad geweest. Samen met mijn beste vriendin hebben we een wandeling door de stad gemaakt. Toen we langs de Jamin liepen zag ik een enorme poster met allerlei smaken paaseieren. Ik had hier al wel eens iets over gehoord maar nog nooit daadwerkelijk gegeten. Voor ik het wist waren we binnen, zaten er van alle paaseieren 1 netjes in een zakje en stond ik al af te rekenen bij de kassa.

Eenmaal thuis aangekomen bestelde we een lunch en grapte ik tegen Gijs nog dat hij wel mee moest proeven. Dat grapje werd werkelijkheid en voor we het wisten waren we ruim 3 dagen super misselijk van de paaseieren. Aan het einde heeft Gijs vooral nog echt de paaseieren opgegeten en ik nog maar een klein stukje geproefd omdat ik letterlijk niet meer kon.

Laat ik beginnen met mijn top 5:

Knettersuiker wit
Dit is echt jeugdsentiment voor mij. Ik moet qua smaak heel erg denken aan die knettersuikerstokjes met melk chocolade. Je kon de knetter duidelijk horen en de vulling was precies goed in balans met de witte chocolade.

Cookie dough melk & Cookies & Cream melk
Eigenlijk vind ik deze allebei heel erg op elkaar lijken. In eerste instantie doet het me aan Ben & Jerry’s ijs. Ik proefde er ook een vleugje vanille doorheen. Zeker aan te raden en erg lekker in combinatie met de chocolade. De balans was dan ook precies goed.

Sinaasappel puur
Hierbij moet ik direct maar dan ook direct aan orange chocolate terry’s denken. Deze chocolade kun je helaas alleen maar in Engeland kopen maar wat is dit lekker zeg! Toen ik naar Engeland ging zat mijn halve bagage vol met deze dingen en kocht ik er ook nog eens extra op het vliegveld. Echt erg, ik weet het. Maar soms is iets gewoon zo lekker! Het is ook wel vergelijkbaar met die chocolade koekjes waar een sinaasappel vulling inzit. Als je daarvan houdt moet je deze zeker proberen!

De laatste die eruit sprong was de Mystery Flavor, hier vertel ik onderaan mijn blog meer over.

Bij Gijs sprongen er 2 smaken bovenuit:

Espresso Karamel melk
Koffie en chocolade, wat een heerlijke combinatie! Hierbij moet ik echt aan merci koffie chocolade denken. Gijs en ik eten die ook altijd als eerste op. Jammer dat ze daar geen hele doos van hebben alhoewel dit een prima alternatief is. De vulling is romig van binnen en je proeft de koffie er goed doorheen. De combinatie van chocolade met deze vulling is echt super lekker!

Framboos cheesecake wit
De framboos is duidelijk aanwezig in de vulling, daarnaast moet ik ook aan cheesecake denken. Ze hebben de combinatie van dit eitje goed in balans gebracht! Dus als je van witte chocolade, framboos en cheesecake houdt dan is dit waarschijnlijk wel jouw ding!

De nieuwste smaken van Jamin zijn:

 • Latte Macchiato melk
 • Quattro Chocolade melk/puur
 • Crème Brûlée
 • Yoghurt perzik wit
 • Espresso Karamel melk
 • Framboos Chili puur
 • Jelly Fruit melk
 • Bosvruchten melk
 • Dulce de Leche melk
 • Speculaas wit
 • Framboos cheesecake wit
 • Appeltaart melk
 • Limoen wasabi puur
 • Carrot Cake wit
 • Apelstrudel melk

De 3 eieren die we allebei niet lekker vonden waren:

 • Kers puur
 • Advocaat puur
 • Apelstrudel melk

Natuurlijk is dit allemaal persoonlijke smaak. Op voorhand heb ik van elke paasei van de vulling een foto gemaakt maar ik kwam net tot de conclusie dat dat er niet mooi uitziet in een blog. Daarom heb ik alleen onze favorieten erin gelaten. Bovenaan gaf ik aan dat ik een top 5 had. Nummer 5 was ook gelijk de Mystery Flavor.

Mystery Flavor

Mystery Flavor
Toen ik hem opensneed kwam er een kruidige geur vrij die me heel erg aan pepernoten deed denken. Bij het proeven dacht ik al snel dat het inderdaad een kruidnoten / speculaasvulling was. Heel erg lekker! De vulling en chocolade was ook goed in balans. Daarom is dit paaseitje met stipt mijn favoriet.

Bedankt voor het lezen van deze blog! Mocht je zoiets vaker zoiets willen lezen of nog leuke blogverzoeken hebben stuur me dan vooral een e-mail via het contactformulier of een DM via Instagram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s