De reiziger & de serie Outlander

Al sinds ik wist dat De reiziger verfilmd is in de serie Outlander wil ik de boeken lezen. Ik was dan ook erg blij dat ik het eerste deel op de boekenmarkt kon scoren. Maar de 700+ pagina’s hielden me tot dusver wel tegen om in het boek te beginnen. Nu is één boek met zoveel pagina’s nog wel goed te doen maar als dat er ineens 9 worden (deel 8 is in 2 delen uitgebracht) dan wordt het wel heel erg veel. Toch kijk in enorm uit naar de vervolgdelen en wil ik hieronder toelichten wat ik van het boek vond. Ook zal ik een kleine toelichting geven over het boek ten opzichte van de serie. De meeste mensen zullen me misschien voor gek verklaren maar ik vind het heerlijk om een boek te lezen en direct een serie mee te kijken. Dan krijg ik toch een iets vollediger beeld en het neemt me heerlijk mee in het verhaal. Ook hou ik van spoilers en kan ik slecht tegen spannende momenten in een film of serie dus voor mij was dit een win win.

Achterkant boek:
Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel… en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot Jamie Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.

Mijn mening:
In mijn vakantie pakte ik het eerste deel van deze serie op. Ik had heerlijk te tijd en kon rustig op mijn gemak gaan lezen. Het boek is echt geweldig! Ik zat al snel in het boek maar moest wel wennen door de hoeveelheid personages die ik leerde kennen. Ook vond ik dat het ene moment er heel veel gebeurde en het vervolgens heel lang duurde voordat er weer iets interessants gebeurde.

De personages van Claire, Jamie en Frank waren leuk uitgewerkt. Ik voelde enorm met Claire mee en de verwarring die ze ervaarde bij haar Frank en de man die ze in 1743 tegenkwam. Als lezer kreeg ik een soort van haat liefdesverhouding met Frank omdat ik medelijden voelde met dat Claire weg was, als de tijd überhaupt verder loopt in die tijd. En met hoe deze man reageerde. Persoonlijk was het een betere toevoeging geweest als we wat meer van Frank hadden gezien in 1945. Anderzijds wil je door de vragen ook weer doorlezen.

Boek vs Serie
Tijdens het lezen ben ik vrijwel direct begonnen met kijken. Het was leuk om te zien hoe het geen wat ik net gelezen had vervolgens op beeld verscheen. In het begin kwamen de scenes super goed overeen en hebben ze vrij weinig weggelaten of veranderd. Wel leer je meer de gedachtegang kennen wat natuurlijk in de serie lastiger is. Tegen het einde van het seizoen 1 waren er wel wat stukken net iets anders dan in het boek. Dit vond ik ergens wel jammer, anderzijds kunnen ze natuurlijk ook niet alles exact hetzelfde en erin laten. Dus het is ook wel heel begrijpelijk. Al met al zijn zowel het boek als de serie een aanrader. Wel denk ik dat het iets is waar je rustig de tijd voor moet nemen.

Specificaties:
Boek: De reiziger
Serie: De reiziger #1
Auteur: Diana Gabaldon
Aantal pagina’s: 736
Uitgeverij: Boekerij
EAN: 9789022574492
Genre: Fantasy | Romance

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s