De erfenis

Wie me al langer volgt weet dat ik de laatste tijd heel erg druk ben en niet veel kan lezen. Ik zocht daarom naar een boek wat me even kon afleiden en mee kon nemen in een andere wereld. Maar ik zocht geen Fantasy en ook geen echte thriller. Al snel kwam ik uit op De erfenis van Jennifer Lynn Barnes. Een Young Adult boek wat gaat over een mysterieuze gebeurtenis.

Achterkant boek:
‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Mijn mening:
Toen ik begon met lezen had ik niet verwacht dat het boek me zo zou meenemen. Elke letter nam me steeds meer in beslag en voor ik het wist wilde ik gewoon niet meer stoppen met lezen. Ik leefde enorm mee met Avery en haar vragen over waarom zei gekozen was als erfgenaam. Het was prettig om alle personages te leren kennen. Het is op zo’n manier geschreven dat je zelf ook helemaal in beslag genomen wordt met allerlei vragen en probeert te achterhalen waarom alles zo loopt.

Als lezer werd ik ook nieuwsgierig naar Tobias Hawthorne. Wat was het voor man en vooral ook waarom had hij ervoor gekozen om het zo te doen? Het is een boek vol met raadsels en spanningen maar wel op een leuke manier. Zelf lees ik niet al te veel thrillers omdat ik hier niet goed door slaap. Dit vind ik niet een typische thriller waarbij iemand met een hakbijl achter je aanrent, alhoewel dat laatste waarschijnlijk eerder onder horror valt. De spanningsmomenten in het boek is goed in balans met de rest van het verhaal. Bepaalde stukken waren wel een beetje voorspelbaar maar dat maakte het ook wel leuk. En andere stukken had ik totaal niet zien aankomen. Ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg!

Specificaties:
Boek: De erfenis
Serie: Hawthorne-mysterie 1
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Aantal pagina’s: 392
Uitgeverij: Blossom Books
EAN: 9789463491723
Genre: Young Adult | Spanning & Thriller | Romance

Waardering: 4 uit 5.

4 gedachten over “De erfenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s