Mijn jaar na jou

Samen met een vriendin van Instagram besloten we een buddy read te doen over het boek Mijn jaar na jou van Nina de Pass. Een buddy read is dat je samen met iemand anders tegelijkertijd een boek leest zodat je het erover kunt hebben. Dit is de eerste keer dat ik een buddy read heb gedaan met iemand en het is zeker voor herhaling vatbaar!

Achterkant boek:
Oudjaarsavond, San Franciso. Het feest van het jaar eindigt in een tragisch ongeluk. Cara overleeft het. Haar beste vriendin Georgina niet.
Negen maanden later besluit Cara’s moeder dat een kostschool in de Zwitserse Alpen de nieuwe start is die haar rouwende dochter nodig heeft. Maar Cara weet dat het niks uitmaakt; Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen.
Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, haar nieuwe vrienden breken de muur die ze zo zorgvuldig had opgebouwd langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie dan ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.

Mijn mening:
In het begin moest ik wennen aan de schrijfstijl van Nina de Pass. Het begin van het boek startte goed en het verhaal liep vlot door. Toch had ik tijdens het lezen het gevoel dat ik iets miste. Dit kwam denk ik doordat er niet al te veel in het verhaal gebeurde waardoor het soort van eentonig werd. Ik zeg soort van omdat dit niet de juiste benaming is maar als je het leest zal je misschien wel begrijpen wat ik bedoel.

Cara was leuk neergezet als personage. De balans was precies goed en niet te overdreven. Als lezer leefde ik erg met haar mee, alleen vond ik het wel jammer dat ze zo in zichzelf gekeerd was. Toch denk ik wel dat dit bij haar als personage past. Hector was daarentegen echt een leuke toevoeging. Door het verhaal heen ben ik echt van hem gaan houden. Hij is lief, meegaand en oprecht en toch ook een tikje mysterieus.

Specificaties:
Boek: Mijn jaar na jou
Auteur: Nina de Pass
Aantal pagina’s: 320
Uitgeverij: van Goor
EAN: 9789000370429 
Genre: Young Adult

Waardering: 3 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s