De wrede prins

De wrede prins serie van Holly Black is iets wat ik heel veel voorbij heb zien komen op Instagram. Als je naar de special editie kijkt kun je hem bijna niet kopen. De cover, details en sprayed edges zijn echt enorm mooi! Ondanks dat ik heel erg benieuwd was naar dit boek, was ik ook bang dat hij tegen zou gaan vallen. Want een boek die er zo mooi uit ziet hoeft niet persé mooi vanbinnen te zijn.

Achterkant boek:
Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Mijn mening:
Tijdens het lezen van De wrede prins ben ik meerdere malen verrast. Jude is sterk neergezet en ik heb bewondering voor haar karakter. Het verhaal leest vlot weg en er gebeurd genoeg. Het is goed opgebouwd waardoor je niet direct ondergedompeld wordt in deze wereld. Je leert de personages goed kennen en na verloop van tijd volgen de gebeurtenissen elkaar steeds sneller op waardoor ik bijna niet meer kon stoppen met lezen.

Het boek eindigde echt geniaal, dit zag ik ook niet aankomen. Ik baalde dan ook dat ik moest wachten tot het tweede deel uitkwam. Wel besloot ik om niet direct te beginnen met lezen in het tweede deel en te wachten tot ik de serie compleet in mijn kast had staan. Binnenkort volgt mijn recensie over de vervolgdelen.

Specificaties:
Boek: De wrede prins
Serie: The Folk of the Air #1
Auteur: Holly Black
Aantal pagina’s: 338
Uitgeverij: Boekerij
EAN: 9789402314557
Genre: Fantasy

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s