De gevallen koning

Wat was het einde van De wrede prins goed geschreven. Omdat ik zo benieuwd was naar het vervolg, besloot ik ook gelijk hier een recensie over te schrijven. Zoals ik al aangaf in mijn vorige recensie heb ik gewacht tot ik de serie compleet had. Hierdoor was ik een tijdje uit het boek waardoor ik naast mijn recensie ook nog een recap heb gelezen als opfrisser.

Achterkant boek:
Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.

Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

Mijn mening:
Na een flinke tijd ben ik uiteindelijk begonnen in het tweede deel van de serie. En zo snel ik door de wrede prins heen ging, zo langzaam ging ik door de gevallen koning. Ik kwam er gewoon niet in. Of dit nou kwam omdat ik het zo lang aan de kant had liggen of dat het überhaupt traag op gang komt dat weet ik niet.

Voor mijn gevoel bleef het verhaal stil hangen. Het ging met name over politieke kwesties die me niet zoveel interesseerde. Op een bepaald punt begon ik zelfs te twijfelen of ik het boek wel uit wilde lezen. Juist doordat ik zo enthousiast was over het eerste deel ben ik op internet eens gaan lezen hoe andere lezers dit ervaarde. Ik kwam al snel tot de conclusie dat meerdere mensen hier last van hadden. Daarom besloot ik toch maar door te lezen en daar ben ik blij om.

Ergens voorbij de helft begon het verhaal om te slaan en kwam er weer beweging in. De gebeurtenissen volgde elkaar steeds sneller op en toen was er het einde. Holly Black weet wel hoe ze mij als lezer wil laten doorlezen nadat ik een boek uit heb gelezen, dit had ik echt niet zien aankomen. Binnenkort komt er een recensie online over het slot deel en wat ik hiervan vond.

Specificaties:
Boek: De gevallen koning
Serie: The Folk of the Air #2
Auteur: Holly Black
Aantal pagina’s: 336
Uitgeverij: Boekerij
EAN: 9789022594100 
Genre: Fantasy

Waardering: 3 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s