De verbannen Koningin

Tijdens het lezen van De gevallen Koning had ik niet verwacht dat het einde zo sterk zou zijn. Tegen alle verwachtingen in was ik heel erg nieuwsgierig geworden naar het vervolg. Ik heb de mensen wereld en de connectie ermee altijd al interessant gevonden in het boek en ben dan ook blij dat er in dit boek wat meer aandacht aan besteed gaat worden.

Achterkant boek:
Verbannen, krachteloos en nog even sterfelijk als altijd probeert Jude Duarte haar leven weer op te pakken. Als het verraad van Cardan haar één ding heeft geleerd, is het wel dat macht makkelijker te verwerven is dan vast te houden. Maar Jude is allesbehalve van plan zich gewonnen te geven. Als haar tweelingzus Taryn onverwacht op de stoep staat – in levensgevaar en met een afschuwelijk geheim – vormt zich het eerste idee voor een meesterlijk plan om alles te herwinnen wat Cardan haar heeft afgenomen.

Om haar zus te redden, zal Jude opnieuw moeten doordringen tot het hof van de elfen en haar gevoelens voor Cardan onder ogen zien. Maar Elfhame is niet meer zoals ze het heeft achtergelaten. Het land balanceert op het randje van oorlog en zodra Jude een stap over de grens zet, raakt ze verstrikt in een bloederig politiek conflict. Terwijl een krachtige vloek wordt ontketend en de spanningen een hoogtepunt bereiken, moet Jude voor eens en voor altijd kiezen tussen haar ambitie en haar hart.

Mijn mening:
Waar moet ik beginnen? Waar ik bij De wrede Prins een paar dagen over het boek heb gedaan, deed ik er bij De gevallen Koning ruim een week over. De gevallen Koningin had ik gewoon in 1 dag uit. Ik kon niet stoppen met lezen en dat is een goed teken.

Wat ik hierboven ook al aangaf was ik erg gefascineerd naar de link tussen de mensen wereld en hier werd ruimschoots aandacht aan besteed. Het kwam net zoals de voorgaande delen rustig op gang waardoor je aan het boek kon wennen. In dit deel stoorde ik me daar niet aan omdat er ook in de mensen wereld voldoende gebeurde. Wel stoorde ik me aan de zussen van Jude. Ik snap niet dat ze nog steeds de kant van haar vader kozen.

Voor mij is het wel duidelijk dat er in beide delen naar dit boek toegewerkt werd. Alle elementen kwamen samen en ik kon de karakters steeds meer waarderen. Er waren een paar twists in het boek die me enigszins verbaasde maar al met al was ik blij dat ik door ben blijven lezen. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik twijfel of ik veel andere boeken van Holly Black ga lezen. Ze heeft een hele eigen schrijfstijl en daar moet je van houden.

Specificaties:
Boek: De verbannen Koningin
Serie: The Folk of the Air #3
Auteur: Holly Black
Aantal pagina’s: 328
Uitgeverij: Boekerij
EAN: 9789022594698
Genre: Fantasy

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s