De roadtrip

Ik kreeg de Roadtrip van uitgeverij De Fontein opgestuurd om te recenseren. Het verhaal sprak me al vanaf het begin aan en ik kon niet wachten om in het boek te beginnen!

Achterkant boek:
Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar. Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Max, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had.
Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers?

Mijn mening:
Tijdens het eerste hoofdstuk werd mijn interesse in het boek direct gewekt. Dit vind ik heel erg sterk omdat je soms als lezer even nodig kan hebben om erin te komen. Dit was hierbij zeker niet het geval, ik werd direct meegenomen in het verhaal.

De hoofdstukken wisselde zich af tussen het heden en verleden. Daarnaast lees je vanuit Addie’s en vanuit Dylans perspectief. Dit vind ik een prettige aanvulling omdat ik hierdoor een kijkje krijg in hun gedachtens maar ook in hun leven. Door de spanningen in de auto in het heden was ik enorm benieuwd naar het verleden.

Halverwege het boek kreeg ik een lichte dip. Ik wilde graag weten wat er zou gebeuren in het heden en bleef voor mijn gevoel toen te lang in het verleden hangen. Precies op het punt dat ik dat gevoel kreeg, was het eigenlijk ook bijna direct weer weg omdat alles toen samen begon te komen. De stukken in het verleden waren nodig om te begrijpen waarom bepaalde situaties liepen zoals ze gelopen waren.

De reis was enorm grappig en ik heb meerdere keren kunnen lachen om de situaties waarin ze terecht kwamen. Elk personage had een duidelijke rol en niks werd geschreven zonder reden. Het was een heerlijk boek om te lezen!

Specificaties:
Boek: De roadtrip
Auteur: Beth O’Leary
Aantal pagina’s: 320
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
EAN: 9789026157257
Genre: Roman

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s