De som van jou en mij

Via Hebban had ik me voor het eerst aangemeld voor een leesclub. Dit boek leek me heel erg leuk en ik had dan ook zin om erin te beginnen! Helaas viel het boek toch iets tegen. Het einde vond ik wel beter maar het is niet helemaal wat ik ervan had verwacht.

Achterkant boek:
Allegra heeft een gedurfde stap gezet: ze heeft haar excentrieke vader achtergelaten op het eiland waar ze is opgegroeid en ze is verhuisd naar Dublin om haar moeder te zoeken. Ze werkt als parkeerwacht en vervult nauwgezet haar rondes. Allegra leeft teruggetrokken en laat niemand bij haar in de buurt komen. Totdat een arrogante Ferrari-coureur haar op een dag een vraag stelt die haar leven overhoopgooit. In verwarring begint Allegra zich af te vragen: wie zijn de vijf belangrijkste mensen in mijn leven? Een opwindende zoektocht naar betekenis begint.

Een buitenstaander op zoek naar mensen die ze kan vertrouwen. Eén fascinerende vraag die iedereen aan het denken zet. Modern en sprankelend, en met de onvergelijkbare empathie en verbeeldingskracht die lezers zo waarderen aan Cecelia Ahern.

Mijn mening:
Allegra is opgegroeid bij haar vader en is verhuisd naar Dublin. Hier werkt ze als parkeerwacht. Niet haar oorspronkelijke plan, maar ze houdt van haar werk. Allegra houdt van routine, regels en duidelijkheid.

Tijdens een van haar controle rondes als parkeerwacht had Allegra een conflict met een Ferrari-coureur. Uit boosheid zei hij dat er 5 mensen zijn die je maken tot wie je bent. Hier bleef Allegra overna denken. In het boek lees je de zoektocht van Allegra naar haar 5 personen. Ik vond de personen die ze halverwege het boek tot haar 5 personen wilde maken iets wat onrealistisch.

Op voorhand had ik verwacht dat er een romantisch randje aan het verhaal zou zitten tussen Allegra en de Ferrari-coureur. Tot mijn teleurstelling kwam dit niet naar voren. Daarnaast miste ik de leestekens bij gesprekken. Hierdoor moest ik sommige stukken opnieuw lezen en zat ik niet lekker in het verhaal.

Al met al heb ik de eerste 200 pagina’s moeite gehad om in het boek te komen. Daarentegen waren de laatste 130 pagina’s een stuk beter. Het verhaal kwam in dit deel beter tot zijn recht en ik voelde iets beter de connectie met Allegra. De leuke elementen in het boek vond ik de dynamiek tussen Allegra en haar vader. Daarnaast zet de boodschap je aan het denken. Want wie zijn nu jouw 5 mensen? Het verhaal zelf pakte mij alleen helaas niet zoals ik had gehoopt.

Specificaties:
Boek: De som van jou en mij
Auteur: Cecelia Ahern
Aantal pagina’s: 331
Uitgeverij: L.S
EAN: 9789024596843
Genre: Feelgood | Roman

Waardering: 3 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s