De genezer van Zalindov

Toen het eerste deel uitkwam was ik geinteresseerd maar ik voelde niet de drang om het boek direct te kopen. Ik probeer vooral boeken te kopen waar ik echt gelukkig van wordt, en niet random allerlei boeken aan te schaffen. Al snel kwam het tweede deel uit en ook dit boek zag eruit als een plaatje. Ik begon al iets meer te twijfelen maar liet het toch nog aan me voorbij gaan.

Toen mijn vriend op vriendenweekend ging zijn we vooraf nog de stad ingegaan om een bedankje te kopen. En omdat we heel dichtbij een boekhandel waren, zijn we daar ook even naar binnengelopen. Eenmaal in de winkel viel mijn blik al snel op twee boeken van Lynette Noni. En allebei waren ze er nog in Limited edition! Ondanks dat twijfelde ik alsnog. Tot mijn oog op een stukje tekst op de voorflap viel, hier stond “Lynette Noni is een meesterlijke verhalenverteller. Een must-read voor elke fantasyliefhebber! Sarah J. Maas”. Eerlijk is eerlijk, hierna twijfelde ik geen seconde meer. Sarah J. Maas is namelijk mijn favoriete schrijfster en als een boek aangeraden wordt door Sarah J. Maas dan moet ik het gewoon hebben.

Achterkant boek:
De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall, waar slechts weinigen levend uit komen. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de terminaal zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven die gebaseerd zijn op de elementen.

Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, water, vuur en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden. Gebukt onder deze verantwoordelijkheid ontvangt Kiva een gecodeerd bericht van haar familie, met één duidelijke boodschap: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’

De rebellenkoningin kan met geen mogelijkheid meedoen aan het toernooi zonder te sterven en Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten door in haar plaats mee te doen. Als ze wint zal niet alleen de koningin, maar ook zijzelf haar vrijheid terugkrijgen. Alleen heeft niemand het toernooi ooit overleefd.

Mijn mening:
Het boek leest super vlot weg, is fijn geschreven en goed opgebouwd. De personages hebben diepgang en de omgeving is levendig geschetst waardoor ik bijna alles voor me zag gebeuren.

Kiva is neergezet als een liefdevol en sterk personage. Omdat ze wilde overleven heeft ze keuzes moeten maken, maar ondanks de gemaakte keuzes probeert ze zoveel mogelijk mensen te helpen. De situatie waarin ze terecht is gekomen is echt vreselijk, en haar hoop om uit de gevangenis te komen was bijna tastbaar.

Het toernooi was soms iets wat ver gezocht maar wel leuk opgezet en ook spannend om te lezen. Ik vroeg me tijdens het lezen meer dan eens af wat voor toernooi eraan zou komen en hoe Kiva het ervanaf zou brengen. Het gehele boek heb ik met plezier gelezen. Bij bepaalde stukken las ik met ingehouden adem, andere momenten moest ik bijna huilen of juichde ik mee.

En dan komen we aan bij het einde. Een aantal dingen had ik zien aankomen. Maar er zitten ook zeker stukken bij die niet eens in mij op zijn gekomen. Daarom vind ik dit boek ook zo belachelijk goed geschreven. Het einde is echt shit omdat je met zoveel vragen achterblijft. Daarom ben ik ook enorm blij dat ik gelijk in het vervolgboek kan beginnen!

Specificaties:
Boek: De genezer van Zalindov
Serie: Genezer #1
Auteur: Lynette Noni
Aantal pagina’s: 400
Uitgeverij: Boekerij
EAN: 9789022593509 
Genre: Fantasy

Waardering: 5 uit 5.

Een gedachte over “De genezer van Zalindov

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s