Cinder & Ella

Het boek Cinder & Ella stond al een tijdje op mijn TBR. Toen ik het boek als recensie boek mocht lezen vanuit uitgeverij De Fontein, twijfelde ik niet lang en begon bijna direct na ontvangst met lezen. Ergens was ik bang dat het zou tegenvallen want we kennen allemaal de Cinderella film. Ik was bang dat het boek een slecht aftreksel van de film zou zijn. Maar niets is minder waar, het is zo ontzettend sterk geschreven. Lees snel onderaan wat ik van het boek vond!

Achterkant boek:
Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder, zij kwam om bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is…

Mijn mening:
Als ik een lijstje zou hebben met boeken die me verbazen, dan zou dit boek er zeker opstaan. Dit verhaal heeft letterlijk alles wat ik hoop te vinden in een boek en nog veel meer dan dat.

Het boek start met een heftige gebeurtenis waardoor je direct wordt meegezogen in het verhaal. Voordat ik het wist had ik de eerste helft al uitgelezen en was het 1 uur ’s nacht. Als het kon had ik het boek in 1 keer uitgelezen. De volgende dag pakte ik het boek zo snel mogelijk weer op om het uit te kunnen lezen. Wat ik vaker zie bij boeken die starten met een heftige gebeurtenis, is dat het daarna afzwakt. Dat is hierbij totaal niet het geval. Van begin tot einde zat ik in het verhaal en ik las het bijna in één zucht uit.

Wat ik een prettige toevoeging vond, is dat ik niet alleen vanuit Ella’s perspectief kon lezen. Ik vind het altijd wel fijn als je vanuit meerdere kanten kunt lezen. Dit omdat ik de personages dan beter leer kennen, me eerder kan verplaatsen in bepaalde situaties en een beter beeld krijg van wat er gebeurd. Ik heb ook de nodige tranen gelaten tijdens het lezen van dit boek. Een auto-ongeluk meemaken is al heftig, maar dan ook nog je moeder verliezen en noodgedwoningen in een andere omgeving moeten wonen is gewoon hartverscheurend.

Dit boek is een complete rollercoaster aan emoties, maar ook een geschenk. Vroeger was ik altijd al fan van de film Cinderella, maar ik vind dit een mooie upgrade. Daarnaast realiseer ik me door dit boek ook extra goed waarom ik zo van lezen en recensies schrijven hou. Dit verhaal ga ik zeker nog eens lezen!

Specificaties:
Boek: Cinder & Ella
Serie: Cinder & Ella #1
Auteur: Kelly Oram
Aantal pagina’s: 368
Uitgeverij: De Fontein
EAN: 9789026152207
Genre: Young Adult

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s