De seizoensdief

Tijdens mijn vakantie besloot ik het boek De seizoensdief te gaan lezen. Ik was heel erg benieuwd naar dit verhaal en kreeg het als e-book voor een blogtour voor Books & Butterflies.

Achterkant boek:
Het Koninkrijk wemelt in armoede. De oogsten zijn al jaren pover, de visvangst wordt geteisterd door zware stormen op zee, regen en onweer zijn het enige dat de bevolking kent. De oude koning Marius is de laatste die de krachten van Weermagie heeft, maar lijkt na de dood van zijn vrouw niet meer om zijn koninkrijk te geven.

Vesper, een meesterdief, geeft alleen om de goudstukken die ze na een voltooide opdracht krijgt. Ze spaart om een reis over de Verre Zee te maken en het vasteland voorgoed achter zich te laten. Wanneer Berach haar pad kruist met een onmogelijke opdracht, twijfelt zelfs Vesper of dit wel haalbaar is. Hij wil het Kristal der Seizoenen uit het Paleis stelen en vernietigen. Zo denkt hij de seizoenen aan de mensen terug te kunnen geven en een einde aan de armoede te maken.
Vesper komt erachter dat er meer is dan alleen goud en heeft na al die donkere jaren plots weer hoop in de toekomst.

Mijn mening:
Voordat ik het boek begon te lezen had ik het er nog met mijn vriend over dit boek. Ik liet de omschrijving van het boek lezen en we waren allebei onder de indruk van het verhaal. Het is dan ook grappig dat we eigenlijk hetzelfde dachten. Het is zo’n verhaal wat of heel erg goed is, of enorm tegenvalt.

Toen ik begon te lezen kreeg ik een inkijkje in het leven van Vesper. Ik leerde haar en de omgeving goed kennen en het was heel beeldend geschreven. Het was bijna alsof ik zelf in het verhaal stond en het zich voor mijn ogen afspeelde.

Elk hoofdstuk werd goed benut en iedere personage kreeg naar mijn gevoel een duidelijke functie. Het verhaal ontwikkelde zich snel maar zeker niet op een negatieve manier. Ik kon echt genieten van hoe Vesper te werk ging, hoe sterk ze was en hoe helder ze haar doel voor ogen had. Midden in het verhaal vond ik bepaalde stukken wel iets wat ongeloofwaardig overkomen maar het stoorde me verder niet.

Het eindigde open waardoor ik heel erg nieuwsgierig ben naar het vervolgdeel.

Specificaties:
Boek: De seizoensdief
Serie: De seizoensdief #1
Auteur: Aysline Mcgrath
Aantal pagina’s:
Uitgeverij: Books & Butterflies
EAN: 9789464510911
Genre: Young Adult | Fantasy

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s