De patisserie

De Patisserie trok direct mijn aandacht. De cover is prachtig maar ook fascinerend, de titel sprak me ook aan en de tekst op de voorkant “Twee families, een onmogelijke liefde en een gevaarlijk geheim” wekte mijn nieuwsgierigheid. Vanuit Xander Uitgevers kreeg ik een prachtig exemplaar toegestuurd en ik kon natuurlijk niet wachten om erin te beginnen.

Achterkant boek:
Als de negentienjarige Ida Tritschler met haar familie naar de Elzas verhuist, kan ze niet wachten om haar nieuwe stad te ontdekken. In Straatsburg openen de Tritschlers hun droompatisserie, op een steenworp afstand van wat hun grootste rivaal blijkt te worden: de patisserie van de familie Picard.

Ida is vastbesloten de nieuwe taartenkoningin van de stad te worden, maar natuurlijk zitten de Picards niet op concurrentie te wachten. Tot overmaat van ramp wordt Ida ook nog verliefd op zoon Lucien Picard, wat een enorm schandaal veroorzaakt. Het jonge stel ontdekt dat de problemen tussen hun families veel verder gaan dan een simpele rivaliteit tussen de bakkerijen. Lukt het Ida en Lucien om alle obstakels te overwinnen en hun families bij elkaar te brengen?

Mijn mening:
Het boek start met een proloog in 1870 over Claire. Mijn interesse werd hierdoor direct gewekt omdat je een indruk kreeg van de sfeer van deze tijd. Daarnaast werd ik nieuwsgierig, want wie is Claire en waarom werd het boek hiermee gestart? Daarna vervolgde het boek zich in het jaar 1893.

Ida verhuisd samen met haar broer, moeder en een aantal medewerkers alvast naar Straatsburg om een nieuwe patisserie te openen. Haar vader, die zich later bij hen zal voegen, wil een nieuwe patisserie openen naast zijn goed lopende zaken in Stuttgard. Ida ontmoet Lucien Picard, de concurrent en voelt direct een connectie met hem. Al snel worden ze verliefd op elkaar en proberen ze de obstakels te overwinnen om hun families te herenigen.

In het begin van het boek worden bijna alle personages geïntroduceerd. Je leert over de gebruiken van deze tijd en krijgt een stukje mee over de geschiedenis. Tijdens het lezen kom je steeds meer te weten over wat er gebeurd is binnen de families in combinatie met historische feitjes uit de oorlog. Het wordt op een leuke maar ook interessante manier gebracht.

Dit is de eerste keer dat ik een historisch boek lees. Het is goed geschreven, leest gemakkelijk weg en heeft voldoende diepgang. De historische stukken vond ik interessant en waren op een gemakkelijke en luchtige manier te lezen. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar het vervolg.

Specificaties:
Boek: De Patisserie
Auteur: Charlotte Jacobi
Aantal pagina’s: 398
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
EAN: 9789401616959
Genre: Roman

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s