Onbereikbaar dichtbij

Van uitgeverij Books & Butterflies mag ik het boek Onbereikbaar dichtbij recenseren. Het verhaal sprak me direct aan. Toen ik de omschrijving las had ik direct zin om het boek te gaan lezen. Het lijkt me een heerlijk verhaal waar ik om zou kunnen lachen maar ook een verhaal wat heerlijk weg zou lezen.

Achterkant boek:
Vicky heeft een hekel aan strippers. Ze vindt ze smakeloos met die glimmende opgepompte spieren. Als ze erachter komt dat op het vrijgezellenfeest van haar nicht Claire een mannelijke stripper is ingehuurd, staat ze dus niet te juichen. Op het moment dat ze zelf het podium op wordt getrokken, raakt ze serieus in paniek. Hoewel ze het liefst door een gat in de vloer zou willen verdwijnen, is ze totaal niet voorbereid op de stripper die op haar af komt. Hij zet haar in vuur en vlam en bezorgt Vicky de avond van haar leven.

Ze kan hem naar niet uit haar hoofd zetten, maar weet heus wel dat hij onbereikbaar voor haar is. Ze zal nooit verliefd worden op iemand met zo’n beroep. Uit alle macht probeert ze hem te vergeten, maar dan ziet ze hem weer: op een foto samen met de verloofde van haar nicht en ze lijken elkaar goed te kennen.

Mijn mening:
Vanaf moment 1 zat ik gelijk in het verhaal. Bij Vicky had ik soms wel het gevoel dat ze jonger was dan dat ze daadwerkelijk was. De situatie rondom de stripper vond ik super leuk geschreven. Hier heb ik dan ook hard gelachen. De moeder van Vicky en haar nicht Claire vond ik een leuke toevoeging aan het verhaal. Ergens zou ik bijna willen dat het verhaal uitgebreider was zodat alle personages meer ruimte zouden krijgen.

Na de scene met de stripper was Vicky enorm geobsedeerd over hem. Soms vond ik het er iets te dik bovenop liggen. Het einde voelde heel erg dubbel. Voor mijn gevoel stopte het ineens en daardoor had ik het gevoel dat ik iets miste. Daarom denk ik dat het verhaal beter tot zijn recht zou zijn gekomen als het iets langer had doorgelopen. Het epiloog vond ik een leuke aanvulling en gaf toch iets van toevoeging op het einde.

Als je van korte verhalen houdt is dit boek zeker de moeite waard om te lezen. Ik heb enorm genoten van het boek, leefde mee met Vicky maar kon ook echt wel lachen.

Specificaties:
Boek: Onbereikbaar dichtbij
Auteur: Nicole Schelling
Aantal pagina’s:
Uitgeverij: Books & Butterflies
EAN: 9789464510928
Genre: Feelgood

Waardering: 3 uit 5.

Een gedachte over “Onbereikbaar dichtbij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s