Tot snel!

Na het lezen van De roadtrip was ik nieuwsgierig naar andere boeken van Beth O’Leary. Daarom was ook heel erg enthousiast dat ik dit boek mocht recenseren van Uitgeverij De Fontein. Tot snel! is uitgebracht met een nieuwe cover. En ondanks dat ik de oude cover ook enorm mooi vind, past dit toch beter bij het boek. Het boek gaat over oma Eileen die in een dorp woont en Leena die in London woont. En ik krijg bij de cover een pittoresk gevoel wat me doet denken aan het dorp waar Eileen woont en toch heeft het ook nog een stadse uitstraling.

Boek omschrijving:
Leena voelt zich te jong om al zo vastgeroest te zitten. Eileen voelt zich te oud om opnieuw te beginnen. Het perfecte moment om de boel eens flink op te schudden…

Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen – maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.
Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…
Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…

Mijn mening:
Als Leena volledig instort tijdens een meeting krijgt ze door haar leidinggevende verplicht twee maanden verlof voorgeschreven. Alleen wil Leena niet thuis niks doen. Haar oma Eileen is weer klaar voor een nieuwe liefde maar in het kleine dorpje is het aanbod beperkt. Daarom besluiten Leena en Eileen te wisselen van woning..

Leena is jong en wil vooral niet nadenken over wat er is gebeurd. Omdat ze zich niet meer op haar werk kan storten heeft haar oma een aantal projecten voor haar achtergelaten. En een uitdaging gaat Leena niet uit de weg, alleen gaat het niet altijd even goed. In het boek lees je dat Leena erg met zichzelf aan het worstelen is. Ik zat zo in het boek dat ik af en toe een traantje voelde opkomen. Dit was soms moeilijk om te lezen omdat ik helemaal mee voelde. Als personage maakt Leena enorme stappen en je ziet haar heel erg groeien.

Eileen de oma van Leena is echt geweldig Het is een vrouw van bijna 80 maar gaat geen avontuur uit de weg. Je kunt wel duidelijk lezen dat ze familie van elkaar zijn omdat ze dezelfde karaktertrekken hebben. De hoofdstukken om Eileen heb ik vooral mee moeten grinniken. Het is grappig en sterk geschreven. Ook Eileen heeft zo haar eigen worstelingen maar hier is een hele positieve draai aan gegeven. Wat ik echt geweldig vind is dat Eileen van de lijstjes is. Alles wat ze wilt regelen of voor iemand anders wilt doen zet ze op papier om overzicht te creëren.

Ondanks dat het boek ook wat zwaardere onderwerpen bevat is het vlot geschreven. Het leest gemakkelijk weg en je kunt gegarandeerd lachen maar ook een traantje weg pinken. Hoe het afloopt had ik ergens wel kunnen voorspellen maar dat is niet erg. Beth O’Leary heeft een prachtig boek geschreven en ik ben blij dat ik het boek heb gelezen.

Specificaties:
Boek: Tot snel!
Auteur: Beth O’Leary
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij: De Fontein
EAN: 9789026153075
Genre: Roman

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s