Het charmeoffensief

Op Instagram zag ik een oproep van Zomer & Keuning voor bloggers om het boek Het charmeoffensief te recenseren. Toen ik las waar het boek over ging was ik direct geïnteresseerd. En het boek kwam ook nog eens uit op mijn verjaardag, daar moest ik wel op reageren. Al snel ontving ik het bericht dat ik het boek mocht gaan recenseren en zodra ik het had ontvangen ben ik er direct in begonnen.

Achterkant boek:
Dev Deshpande houdt van het perfecte liefdesverhaal in zijn werk als succesvol producer van de reality datingshow Ever After. Charlie Winshaw, een gevallen kindsterretje, wil zijn reputatie weer opbouwen en de show is zijn laatste kans, ook al gelooft hij zelf niet in ware liefde. Dev doet zijn best om Charlie te helpen, en ze voelen zich steeds meer op hun gemak bij elkaar. Misschien zelfs wel meer nog dan in professioneel opzicht wenselijk is…

Mijn mening:
Dev geloofd in het sprookje van Ever After en vind het geweldig om de kandidaten te begeleiden. Hij is een van de beste begeleiders en begrijpt de mensen om hem heen. Daarom krijgt hij dingen voor elkaar die andere niet voor elkaar krijgen. Als de nieuwe ster lastiger blijkt dan gedacht krijgt Dev de lastige taak om hem te gaan begeleiden. Charlie is anders dan andere kandidaten en doet niet mee voor de liefde maar om zijn reputatie te redden. Charlie is niet goed van vertrouwen maar tijdens de show bouwt hij een steeds hechtere band op met zijn begeleider. En misschien wordt hun band net iets te hecht..

Dev komt heel zeker over naar de mensen om hem heen maar is vanbinnen onzekerder dan hij laat merken. Hij geloofd met heel zijn hart in het programma en het enige wat hij voor elkaar wil krijgen is een gelukkig einde. Charlie daarentegen is enorm onzeker naar de buitenwereld en heeft het gevoel dat mensen hem niet begrijpen.

Je leest vanuit beide perspectieven waardoor je wordt meegenomen in hun emoties en rollen. Het boek krijgt hierdoor meer diepgang. Tijdens het lezen moest ik al snel aan het tv programma De Bachelor denken. Het heeft hier wel iets van weg alleen is dit boek veel uitgebreider. De drama die zich voordeed kwam ook heel realistisch over. Hierdoor kon ik me levendiger inbeelden wat er gebeurde en had ik het gevoel dat ik een kijkje achter de schermen kreeg.

De opbouw naar het einde toe zag ik niet helemaal aankomen. Het einde zelf daarentegen was wel voorspelbaar, maar dat past ook wel bij het boek. Ik heb heel erg van het boek genoten en had het binnen no-time uit. Een echte aanrader dus!

Specificaties:
Boek: Het charmeoffensief
Auteur: Alison Cochrun
Aantal pagina’s: 400
Uitgeverij: Zomer & Keuning
EAN: 9789020549201
Genre: Feelgood | Roman

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s