Striemen aan het zwembad

Van uitgeverij Books & Butterflies kreeg ik de mogelijkheid om het boek Striemen aan het zwembad te recenseren voor een blogtour. De cover sprak me direct aan door de vrolijke kleuren en ik was direct nieuwsgierig naar het verhaal. Lees hieronder wat ik van het boek vond!

Flaptekst:
Een jaar nadat Wendy haar overspelige partner de deur wees en Sanne weduwe werd, trakteren de 41-jarige alleenstaande moeders zichzelf op de reis van hun leven. Met hun nieuwe garderobe, pronken ze met hun ‘striemen’ aan het zwembad in de prachtige Dominicaanse Republiek.

Tijdens deze korte vakantie worden hun levens helemaal op hun kop gezet en ontmoeten ze verschillende heren na heel wat alcohol te consumeren. Ze genieten van de mannelijke aandacht, al twijfelen ze over de bedoelingen van de mannen. Wendy en Sanne krijgen heel wat nieuwe inzichten tijdens hun zonnige verblijf. Vluchten ze hiervan weg of zullen ze zichzelf – met striemen en een maatje meer – eindelijk accepteren?

Wat vind ik van het boek?
Wendy en Sanne zijn twee alleenstaande vrouwen. Sanne is weduwe en Wendy is alleen omdat haar partner vreemd ging. Als Sanne in een dronken bui een vakantie boekt naar Dominicaanse Republiek, besluiten Sanne en Wendy het ervan te nemen. En natuurlijk konden hun kinderen het niet laten om wat leuke aanpassingen aan te brengen aan de garderobe van hun moeders.

Het boek laat twee perspectieven zien; die van Sanne en Wendy. Ik vind het altijd fijn om vanuit meerdere perspectieven te lezen omdat ik de personages dan beter begrijp en een connectie voel met het verhaal. De situatie waarin Wendy en Sanne zich bevinden zijn allebei niet bepaald zonnig. Het zijn ook best zware onderwerpen om te behandelen in een boek. Toch heeft Fiona er een positieve draai aan weten te geven waardoor ik het niet direct als zwaar onderwerp ervaarde. Het verhaal loopt goed door en leest snel weg.

Toen ik het boek uit had bleef ik met enorm veel vragen zitten, want hoe gaat het verder lopen? Hoe gaat het verder met de kinderen die thuis zijn en wat gebeurd er op vakantie? En tot slot ben ik ook benieuwd of een vervolgdeel verder gaat als ze weer thuis zijn van vakantie en hoe het afloopt met het werk van Sanne. Het boek eindigt open en je zou bijna een volgend hoofdstuk verwachten. Dit vind ik slim gedaan omdat ik daardoor nieuwsgierig ben naar het vervolgdeel.

Specificaties:
Boek: Striemen aan het zwembad
Serie: deel 1
Auteur: Fiona Gothfield
Aantal pagina’s:
Uitgeverij: Books & Butterflies
EAN: 9789464510836
Genre: Roman

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s