Wedden dat ik blijf

Op Instagram had ik al veel goede verhalen gehoord over de boeken van Marijke Vos. Maar tot nu toe had ik nog geen een boek van haar gelezen. Omdat ik heel erg nieuwsgierig was naar de schrijfstijl en de boeken besloot ik te beginnen in Wedden dat ik bljif. Voor iedereen die ook Kobo Plus heeft, hij staat hierop!

Flaptekst:
Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Wat vind ik van het boek?
Debby kan nooit lang ergens blijven. Ze kan goed met anderen overweg maar voelt zich nergens helemaal op haar plek. Als Debby een weddenschap afsluit met haar zus Hilde gaat ze er vol voor. Maar of ze dit wel volhoudt?

Debby heeft de nodige tegenslagen maar het is leuk om te lezen hoe ze hiermee omgaat. Eerlijk is eerlijk in het begin was ik ook iets wat sceptisch over Debby’s plan om alles achter te laten en naar het platteland te verhuizen. Het klonk allemaal te mooi om waar te zijn, maar daarom vond ik het ook sterk geschreven. Het verhaal heeft namelijk een onderliggende boodschap en dat is dat je je dromen altijd kunt najagen als je er maar in geloofd.

Het is een hilarisch boek wat goed is opgebouwd. Ik heb genoten van de sterke band tussen Debby en haar zus. Het dorp waar ze in terecht kwamen en dan hebben we nog de knappe dierenarts! Al vanaf de eerste bladzijde werd ik meegesleurd in Debby’s wereld. Daarom kon ik het boek ook niet wegleggen. Het is een romantisch verhaal om bij weg te dromen.

Specificaties:
Boek: Wedden dat ik blijf
Auteur: Marijke Vos
Aantal pagina’s: 336
Uitgeverij: HarperCollins
EAN: 9789402708240
Genre: Roman

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s