PS Ik haat je

Toen ik hoorde dat er een nieuw boek van Nicole Schelling uitkwam was ik gelijk nieuwsgierig. Ik heb dit boek als recensie exemplaar mogen ontvangen van Books & Butterflies en ik kan alvast verklappen dat ik het in één keer uit had kunnen lezen als ik niet had moeten slapen. Lees hieronder wat ik van het boek vind!

Flaptekst:
De drieëntwintigjarige Tamara heeft haar leven eindelijk weer op de rit. Op sommige dagen lukt het haar zelfs om niet meer aan de tijd te denken waarin ze zo vaak wenste dat ze iemand anders was. Haar middelbareschooltijd is een donker gat waar ze nooit meer in terug wil vallen, maar ze is zich er pijnlijk van bewust dat er veel triggers op de loer liggen. Alleen al bij het horen van de naam ‘Lukas’ breekt het angstzweet haar uit.

Tamara is vastbesloten haar verleden geen rol meer te laten spelen in haar heden en toekomst. Maar dan komt ze Lukas na een lange tijd weer tegen en op alle mogelijke manieren laat hij haar hart nog steeds sneller slaan…

Wat vind ik van het boek?
De wereld is groot en in sommige situaties toch te klein.. Tamara heeft sinds kort eindelijk haar leven weer op de rit. Ze sport regelmatig, doet leuke dingen met haar vrienden en geniet van haar baan. Maar na al die jaren slaat de paniek nog steeds toe zodra ze de naam Lukas hoort. Tot overmaat van ramp komt ze hem precies tegen op het moment dat ze het, het minst verwacht. En ondanks hun verleden slaat haar hart na al die jaren nog steeds een slag over in zijn buurt.

De schrijfstijl is fijn waardoor je direct wordt meegezogen in het verhaal. Het wordt vanuit het heden verteld met terugblikken naar het verleden zodat je tijdens het lezen erachter komt wat er is gebeurd. Met momenten is het hartverscheurend om de pijn, onbegrip en verdriet te lezen vanuit Tamara’s kant. Maar elk verhaal heeft twee kanten en dat wordt in dit boek goed belicht.

Tijdens het lezen snapte ik net zoals Tamara niet waarom Lukas zo gemeen naar haar toe reageerde en haar pestte. Het was verhelderend en ook fijn om stukken vanuit Lukas perspectief te lezen. Hierdoor kreeg ik een beter beeld van de situatie en voelde ik ook meer begrip en zelfs een beetje medelijden met hem.

Halverwege het boek vroeg ik me af hoe het verhaal verder zou gaan. Niet omdat ik het boek niet leuk vond, integendeel zelfs ik kon bijna niet stoppen met lezen. Toch kwam het in me op dat het op dat punt mooi afgerond had kunnen worden. Maar des te meer ik las des te beter ik begreep waarom er nog veel meer verteld moest worden. De hoofdstukken daarna waren belangrijk om het grote geheel te begrijpen. Het einde vond ik wel aan de korte kant maar verder heb ik van het verhaal genoten en ben ik blij dat ik een kijkje in het leven van Tamara en Lukas mocht nemen.

Lees hier mijn recensie van: Onbereikbaar dichtbij.

Specificaties:
Boek: PS Ik haat je
Auteur: Nicole Schelling
Uitgeverij: Books & Butterflies
EAN: 9789464510751
Genre: Roman

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s