Zonlicht op Crystal Sands

Het is geen verassing dat ik fan ben van de boeken van Holly Martin. Tot nu toe heb ik bijna alle boeken die vertaald zijn gelezen en degene die ik nog niet heb gelezen wil ik alsnog gaan lezen. De eerste drie delen gingen over de zussen Aria, Clover en Skye. Daarom had ik niet verwacht dat er nog een vervolgdeel zou komen. Toen ik zag dat er een vierde deel uitkwam was ik enthousiast maar toch ergens voorzichtig omdat ik bang was dat het tegen zou vallen.

Flaptekst:
Lyra, de hoofdpersoon in ‘Zonlicht op Crystal Sands’, droomt al haar hele leven van Jewel Island, en nu komt haar droom uit: ze vindt haar eigen cottage en een nieuwe baan. Tijdens een fietstochtje over het eiland valt ze van haar fiets aan de voeten van de knappe Nix, die haar direct te hulp schiet. Ze kent hem niet, toch komt zijn gezicht haar bekend voor. Ze brengen een heerlijke dag en nacht met elkaar door, maar de volgende ochtend is Nix plotseling spoorloos verdwenen. Lyra doet haar uiterste best om hem te vergeten, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn…

Wat vind ik van het boek?
Lyra droomt er altijd al van om te verhuizen naar Jewel Island. Haar geluk kan dan ook niet op op het moment dat ze een cottage vindt en ook nog eens is aangenomen bij haar droombaan. Alleen gaat alles niet helemaal zoals ze verwacht. Na een hartstochtelijke nacht met de knappe Nix zet hij haar wereld op z’n kop door opeens te verdwijnen. Maar tijdens haar eerste werkdag komt ze erachter dat hij toch niet zo ver weg was als ze had gedacht..

Dit boek leest net zo goed weg als alle andere boeken van Holly. De schrijfstijl is prettig en er zit een goed verhaal in. Toch voelde dit boek heel anders aan dan de andere boeken. Er zit een heel ander soort spanningselement in. Dat vind ik een leuke toevoeging aan de eerdere boeken. Het is ook leuk om toch nog iets te lezen over Aria, Clover en Skye ondanks dat dit maar heel beperkt is.

Het boek draait duidelijk om Lyra en Nix en je zou het boek in principe zelfs los kunnen lezen. Al zou ik dat niet aanraden want als je dan vervolgens de delen ervoor gaat lezen dan lees je behoorlijk wat spoilers. Ik zou iedereen aanraden ook eens een boek van Holly te lezen.

Van deel 2 en 3 heb ik ook een recensie geschreven. Deel 1 ontbreekt nog omdat ik destijds minder recensies schreef maar wellicht dat deze ooit nog komt. Lees hier mijn recensie van:

Specificaties:
Boek: Zonlicht op Crystal Sands
Serie: De zussen van Jewel Island 4
Auteur: Holly Martin
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij: Z&K
EAN: 9789020547580 , 9789020547597
Genre: Feelgood

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s