Pumps in de blubber

Toen ik de mogelijkheid van Books & Butterflies kreeg om het boek Pumps in de blubber te recenseren was ik direct enthousiast. De titel sprak me aan en de omschrijving bevestigde dit alleen maar. Het klonk als een boek vol humor, maar ook met een interessant verhaal. Ik kon daarom ook niet wachten om in het boek te beginnen. Lees onderaan wat ik van het boek vond.

Flaptekst:
Alexia leidt een luxe leventje, maar daar komt verandering in als haar vader besluit dat zijn dochter hem gaat opvolgen in zijn financiële bedrijf. Om haar voor te bereiden op haar nieuwe functie moet ze leren wat hard werken is. Daarom stuurt hij haar naar een ranch, waar ze tijdens haar zuurverdiende zomervakantie letterlijk met haar pumps in de modder moet gaan werken. Alexia heeft andere plannen met haar leven en haar vader opvolgen is daar absoluut geen onderdeel van. Toch neemt het werk op de ranch al snel een andere wending dan ze had gedacht en komt ze voor een moeilijke keuze te staan. Durft ze de sprong te wagen?

Wat vind ik van het boek?
Alexia is een echte luxepoes. Ze houdt van designerkleding, mooie schoenen en geniet van haar luxe leventje. Ze krijgt ten slotte toch alles wat haar hartje begeerd. Zodra ze afgestudeerd is verheugd ze zich op een heerlijke vakantie, maar die droom komt snel ten einde zodra haar vader haar naar een ranch stuurt. Haar vader wil dat Alexia leert wat hard werken is voor ze na de zomer het bedrijf van haar vader over moet gaan nemen. Alleen op de ranch gaat alles anders dan verwacht..

De personages zijn leuk neergezet en krijgen voldoende diepgang. De hoofdpersonage Alexia is echt een modepopje. Ik heb meerdere keren gelachen om in welke situaties ze terecht was gekomen. In het boek lees je vanuit meerdere perspectieven, dit vind ik een leuke toevoeging. Hierdoor krijgt het boek meer diepgang en kan ik me beter inleven in de personages. De spanning tussen Alexia en de knappe cowboy Travis is duidelijk voelbaar. Je merkt tijdens het lezen dat er iets tussen hun speelt. Ook ben ik echt van het zusje van Travis gaan houden.

Naast dat het een grappig en een romantisch verhaal is heeft het ook nog een belangrijke boodschap. Namelijk dat je niet iedereen vanalles op kan leggen. Soms is het beter om er met iemand over te praten en te vragen wat iemand wel en niet wil doen.

Het boek is vlot en beeldend geschreven. Het was bijna alsof ik tijdens het lezen de ranch opliep en alle dieren voor me zag verschijnen. Ik vloog letterlijk door het boek en heb het in één keer uitgelezen. Het is vol humor geschreven en echt een aanrader om te lezen!

Specificaties:
Boek: Pumps in de blubber
Serie: Taylor ranch #1
Auteur: Patricia van Dam
Aantal pagina’s:
Uitgeverij: Books & Butterflies
EAN: 9789464661262
Genre: Roman

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s