Nooit meer hetzelfde

Een aantal van mijn favoriete auteurs volg ik regelmatig voor nieuwe releases. Als een van deze auteurs een boek aanraad, ben ik sneller geneigd ze te kopen. Lisette Jonkman is een van deze auteurs en toen ze een boek van Susan Muskee aanraadde werd ik direct nieuwsgierig.

De cover van het boek is echt een plaatje en ik had het boek direct op mijn TBR gezet. Soms als je iets interessant vind dan blijf je dat vanaf dat moment zien. Dat was ook bij dit boek, bijna elke keer als ik Instagram opstartte zag ik het boek wel voorbij komen. Toen een vriendin aankondigde dat ze ook nog eens een signeersessie bij verschillende boekhandels in Nederland deed was ik om. Want was ik er nou leuker dan een gesigneerd boek?

Op de dag zelf ben ik met mijn vriend naar de boekhandel in Den Bosch gegaan om een gesigneerd boek te kopen. We hebben een praatje met Susan gemaakt en wat is het een leuke, spontane en vrolijke vrouw. Ze vertelde vol enthousiasme over haar boek maar ook over andere boeken die ze had geschreven. Uit enthousiasme ben ik zelf alleen vergeten te vragen of ik een foto mocht maken (wat een goede blogger ben ik hé haha).

Samen met Tessa besloot ik het boek te gaan lezen. En ik kan je alvast verklappen dat ik enorm onder de indruk was. Als je de kans kunt krijgen om naar een signeersessie te gaan of Susan in het echt te ontmoeten zou ik deze met beide handen aangrijpen. Ik kan alvast beloven dat je hier geen spijt van gaat krijgen! Lees onderaan wat ik van het boek vond.

Flaptekst:
Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar onlinecursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect. Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Wat vind ik van het boek?
Claudette is een sterke vrouw die al menig relaties heeft gered. Wat is er dan beter dan haar eigen relatietips op te volgen? Het is hilarisch om te lezen hoe ze stap voor stap haar eigen geschreven tips op gaat volgen. Je ziet Claudette door het boek heen groeien en verschillende fases doormaken. Wel had ik soms zin om Claudette en Lammert door elkaar heen te schudden.

Het boek is goed opgebouwd, de personages zijn leuk uitgewerkt en krijgen voldoende diepgang. Ook heeft iedereen een leuke rol in het boek gekregen. Een van mijn favoriete personages is Boaz de broer van Claudette. Ik zou wel een heel boek over Boaz kunnen lezen. Hij is open, enthousiast, positief en goudeerlijk.

Vanaf de allereerste letter zat ik al in het boek. Het heeft verrassende scenes en was niet al te voorspelbaar. Het is realistisch geschreven en sommige stukken zetten je ook aan het denken. Er is voldoende balans tussen serieuze gesprekken en momenten waar je om kunt lachen. Ik heb enorm genoten van het boek en hoop stiekem dat er ooit nog een boek komt over Boaz.

Auteur: Susan Muskee
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402710649
Genre: Roman
Link naar het boek: Nooit meer hetzelfde

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s