Het Koninkrijk der Bruggen

Al vanaf het moment dat ik dit boek zag, wist ik dat ik het wilde lezen. De cover sprak me aan, de ondertitel wekte mijn interesse en het feit dat het aangeraden wordt voor liefhebbers van de boeken van Sarah J. Maas was voor mij voldoende aanmoediging om het boek te kopen en zo snel mogelijk te lezen.

Flaptekst:
Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.

Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?

Wat vind ik van het boek?
Prinses Lara is opgevoed als spion, getraind om uitgehuwelijkt te worden en te infiltreren in het Koninkrijk der Bruggen. Als het eindelijk zo ver is en ze koning Aren ontmoet is niets zoals verwacht. Haar missie is duidelijk, maar de aantrekkingskracht tussen haar en Aren kan ze niet negeren. En wil ze de missie van haar vader en land nog wel steunen?

Het boek start bij haar opleiding en hier bouwt het verhaal zich op. Lara is een sterke en slimme vrouw die je niet snel om de tuin leidt. Het is interessant om te lezen waar ze woonde en hoe ze als spion is opgegroeid. Het is op een leuke en toegankelijke manier geschreven en je wordt niet platgegooid met informatie.

Naar mate het boek verder vordert leer je ook koning Aren kennen en lees je stukken vanuit zijn perspectief. Het is leuk om te lezen hoe de connectie zich opbouwt tussen Aren en Lara. Aren had niet verwacht een vrouw tegen te komen die tegengas zou geven en Lara is niet van plan overal ja en amen op te zeggen ook al zei haar opleiding anders. Ik heb hier meerdere keren hard om moeten lachen.

De personages zijn goed uitgewerkt waardoor ik alles levendig voor me zag en alle personages ook steeds leuker werden. Je vliegt door het verhaal heen en de spanning tussen Aren en Lara bouwt zich als maar verder op. De struggles van Lara zijn met momenten echt frustrerend omdat ik haar dan door elkaar wilde schudden. Maar ook heel logisch omdat ze niet beter weet. Haar onzekerheid en tweestrijd voelt in ieder geval heel levendig aan. Het boek eindigt open waardoor je direct in het vervolgdeel wilt beginnen.

Auteur: Danielle L. Jensen
Aantal pagina’s: 448
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022595220 
Genre: Fantasy
Link naar het: Het koninkrijk der Bruggen #1

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s