Drie dates

Toen ik zag dat er weer een nieuw boek van Beth O’Leary uitkwam wilde ik deze gelijk lezen. Ik was dan ook heel erg blij dat ik een recensie exemplaar mocht ontvangen vanuit uitgeverij De Fontein. Heel erg bedankt hiervoor! Eerder las ik al De roadtrip en Tot snel! van Beth O’Leary en van beide boeken heb ik genoten. Daarom was ik ook erg nieuwsgierig naar dit boek.

Flaptekst:
8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets… Maar waar is hij dan?
14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen?
18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten…
Joseph Carter zou ideaal relatiemateriaal kunnen zijn. Tenminste, als hij ooit komt opdagen…

Wat vind ik van het boek?
Het boek wordt vanuit drie perspectieven verteld; Siobhan, Miranda en Jane. Siobhan weet van aanpakken en is altijd aan het werk. Siobhan is heel erg op zichzelf en is van mening dat ze geen man nodig heeft, maar van Joseph Carter gaat haar hart sneller slaan. Miranda kent geen angsten en voert haar passie uit. Maar daarnaast heeft ze een ideaal beeld voor ogen, maakt ze wel de juiste keuzes met Joseph Carter? En tot slot hebben we Jane. Jane is onzeker en houdt zoveel mogelijk van duidelijkheid en structuur. Als Joseph Carter in haar leven komt durft ze steeds meer zichzelf te zijn.

Het boek begint gelijk goed, ik heb direct kunnen lachen om bepaalde stukjes die voorbij kwamen. Naar mate het verhaal zich vordert wordt de toon van het boek iets serieuzer. Ieder personage heeft zijn eigen struggles en hier werd ik in meegenomen. Ik vroeg me ook af hoe het af zou gaan lopen en wilde zo snel mogelijk doorlezen. Op het einde kwam alles bij samen en vielen de puzzelstukjes op z’n plek.

Het was zelfs zonder de titels duidelijk over welk personage je aan het lezen was. Elke personage had een eigen karakter en hierdoor werd mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd. Het verhaal heeft voldoende diepgang, duidelijke verhaallijnen en ook een mysterieuze toon. Jane vond ik een van de leukste personages omdat ik nieuwsgierig was naar waarom ze zo gestructureerd was.

Het boek is goed geschreven vol met humor, vriendschap, liefde maar ook serieuze onderwerpen worden aangesneden in het boek. Het is vlot geschreven en heeft een uniek verhaal. Bepaalde stukken zijn voorspelbaar maar andere zag ik weer niet aankomen. Zeker een boek wat ik zou aanraden om te lezen!

Auteur: Beth O’Leary
Aantal pagina’s: 336
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026162107
Genre: Feelgood
Link naar het boek: Drie dates

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s