De mooiste tijd van het jaar

Toen ik hoorde dat Jenny Bayliss een nieuw boek had geschreven, was ik direct nieuwsgierig. Het eerdere boek van Jenny Bayliss genaamd Twaalf dagen voor kerst vond ik heerlijk om te lezen. Dit was een boek met een vleugje humor en romantiek. Daarom was ik benieuwd of dit boek net zo goed zou zijn. Ik heb van uitgeverij LS Amsterdam een recensie exemplaar mogen ontvangen, heel erg bedankt hiervoor!

Flaptekst:
In De mooiste tijd van het jaar van Jenny Bayliss volgen we Annie Sharpe. Annie heeft het allemaal: een succesvol restaurant, twee lieve volwassen zonen en een liefhebbende echtgenoot. Kras dat laatste maar door… Een echtgenoot die het te druk heeft met andere vrouwen. Wanneer ze hem op heterdaad betrapt met zijn nieuwste liefje van de maand, besluit ze haar oude leven achter zich te laten.

Annie verhuist naar een strandhuis in een klein dorpje aan de ruige kustlijn van Kent. De dorpsgemeenschap is excentriek maar hecht, en Annie wordt meegesleurd in hun traditionele feestvieringen, van het snijden van pompoenen tot vreugdevuren op het strand. De enige vervelende dingen (of eigenlijk mannen) in haar leven zijn John, de ruige maar totaal onredelijke neef van de eigenaar die zijn eigen agenda voor het strandhuis heeft, en haar ex, die alles op alles zet om haar terug te winnen.

Wat vind ik van het boek?
Als Annie haar man op heterdaad betrapt besluit ze dat het genoeg is geweest. Na lang treuzelen over wat ze nu met haar leven moet gaan doen, komt er iets nieuws op haar pad en besluit ze er volledig voor te gaan. Ze verhuisd naar een strandhuisje in een klein dorpje waar ze tijdens de wintermaanden een huisje mag huren. Hier moet Annie alleen dealen met de norse neef van de eigenaar van het huisje en haar ex man Max die haar terug probeert te winnen.

Annie komt na jaren eindelijk eens voor zichzelf op en wordt een sterke onafhankelijke vrouw. Het was echt een cadeautje om Annie te mogen volgen tijdens deze zoektocht. Je leest over waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt in het verleden en je wordt meegenomen in hoe ze haar leven opnieuw op probeert te bouwen en overal het positieve van inziet.

Tijdens het lezen moest ik wennen aan de schrijstijl. Het is heel uitgebreid omschreven en hierdoor duurde het even voordat ik in het boek zat. Ook vond ik bepaalde stukken net iets te langdradig. Daarentegen was het dorpje waar Annie tijdelijk zou gaan wonen heel levendig en bruisend omschreven, het was bijna alsof ik er zelf rondliep.

De andere personages zijn leuk omschreven en ik voelde echt een connectie met de plek waar het boek zich afspeelde. De norse neef en de ex van Annie hebben allebei ook een duidelijke rol in het boek gekregen. De spanning tussen deze personages is ook goed voelbaar. Ik vroeg me meerdere keren af hoe het boek zou eindigen en welke keuze Annie zou gaan maken. Hierdoor werd de spanning van het boek goed opgebouwd.

Het einde was heel onverwachts maar goed geschreven! Ik vloog door dit stuk omdat ik wilde weten hoe het zou gaan eindigen. Alle elementen in het boek waren aan het einde mooi bij elkaar gebracht. Het is een boek vol humor, romantiek, vriendschap en een beetje spanning. Omdat er veel over de winterse sferen wordt verteld is dit een goed boek om in de herfst of wintermaanden te lezen.

Auteur: Jenny Bayliss
Aantal pagina’s: 356
Uitgeverij: LS amsterdam
ISBN: 9789024598670
Genre: Feelgood
Link naar het boek: De mooiste tijd van het jaar

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s