Review: verjaardagskalender van drukwerknodig.nl

Een tijdje geleden speelde ik voor het eerst met de gedachten om een gepersonaliseerde verjaardagskalender te maken. Ik wilde het persoonlijk maken met foto’s die we door de jaren heen hadden genomen van elkaar, maar ook van onze katten en familie. Want wat is er nu leuker dan een verjaardagskalender waar bekenden op staan? Of nou ja… natuurlijk houdt niet iedereen hiervan, je kunt ook een ontwerp maken met andere gezellige (zelfgemaakte) foto’s of leuke quotes!

Toen Drukwerknodig mij mailde voor een samenwerking, zag ik dit als de kans om een persoonlijke verjaardagskalender te ontwerpen. Drukwerknodig, nogmaals bedankt voor de leuke kalender en het fijne contact!

Het ontwerp en bestelproces
Laat ik beginnen bij het begin, op de website van Drukwerknodig kun je heel gemakkelijk de stappen volgen. Bij het kopje verjaardagskalender kon ik kiezen op product maken, direct ontwerp en vervolgens kon ik een keuze maken uit het formaat (A3 of A4 en staand of liggend). Vervolgens kwam ik terecht in een ontwerpomgeving waar ik alles per maand kon toevoegen en aanpassen. Zo kon ik een afbeelding toevoegen, lettertype wijzigen, achtergrond kleur aanpassen, teksten en decoraties toevoegen. Ik koos ervoor om per maand een andere afbeelding te gebruiken, de achtergrondkleur aan te passen en wat decoraties, afgestemd op het seizoen, toe te voegen. Wat leuk is om te weten is dat je de verjaardagen ook al op voorhand kunt intypen, ik heb hier niet voor gekozen omdat ik handgeschreven leuker vindt. (tip: gebruik hierbij een uitwisbare pen, als je een foutje maakt kun je het gewoon uitgummen!)

Zodra je klaar bent met het ontwerpen kun je het bestelproces afronden. Wat handig is om te weten, is dat je het niet in één keer hoeft af te ronden. Zo ben ik er een paar dagen mee bezig geweest omdat ik er een nachtje over wilde slapen, toch wat afbeeldingen wilde wisselen en nog niet helemaal zeker was over welke kleuren ik wilde gebruiken. Na het afronden kun je de instellingen nog wijzigingen. Hierbij koos ik hier om een zwarte ringband te nemen in plaats van een standaard metalen ringband.

Ontvangst
Een paar dagen later kwam de verjaardagskalender al binnen! Ik koos voor een A4 kalender en deze paste perfect in de brievenbus. De verpakking was stevig waardoor hij niet gebogen was en ik was positief verrast bij het openen. De kwaliteit van de foto’s zijn echt super goed en de kleuren komen mooi tot z’n recht.

Naast de verjaardagskalender heeft Drukwerknodig ook nog talloze andere leuke producten zoals het ontwerpen van flyers of een roll-up banner. En je kunt ook een eigen boek ontwerpen, super leuk als je bijvoorbeeld familierecepten hebt en dit in een persoonlijk boek wilt laten drukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s