Pompoensoep en vallende bladeren

Toen ik van uitgeverij Books & Butterflies hoorde dat Pompoensoep en vallende bladeren uitkwam was ik direct nieuwsgierig. Het klonk als een heerlijk verhaal om rondom Halloween te lezen. Lees hieronder snel verder wat ik van het boek vond!

Flaptekst:
Jennie heeft een hekel aan Halloween. Maar nog, ze hààt Halloween! Van de pumpkin spice lattes tot de vrolijke griezelversieringen, ze kan niet wachten tot deze vreselijke periode eindelijk voorbij is. Al heeft al die weerzin misschien ook een heel klein beetje te maken met wat haar ex haar vorige Halloween geflikt heeft. Gelukkig verkeert ze dit jaar in het gezelschap van ’s werelds schattigste viervoeter. En werpt ze zich, onbedoeld weliswaar, meer dan eens in de armen van een wel heel knappe man… Zou deze Halloween toch anders kunnen worden?

Wat vind ik van het boek?
Jennie kan elk jaar opnieuw van Halloween genieten. Ze vindt het heerlijk om pompoenen gereed te maken en snoepjes te kopen voor de kinderen die langs de deur komen. Tot ze op Halloween achter een niet al te leuke verrassing komt. Na de schokkende onthulling van haar ex probeert ze haar leven weer op te pakken en heeft ze een hekel aan Halloween. Tot een knappe man haar hart opnieuw sneller laat kloppen.

Tijdens het lezen van het eerste hoofdstuk was ik verbaasd over hoe makkelijk ik in het verhaal zat. Het boek is vlot geschreven, het voelde bijna alsof je een groot verhaal aan het lezen was. Hierdoor werd ik wel nieuwsgierig hoe alles op het einde samen zou komen.

Jennie is als personage sterk neergezet en de situatie waar ze in verzeild was geraakt is ook herkenbaar geschreven. Door het ongeloof en verdriet kon ik me goed in Jennie inleven. Jennie maakt door de hoofdstukken heen enorme stappen en is soms iets wat onhandig wat lachverwerkkende situaties opleverde.

De andere personages zoals haar ex-vriend, haar beste vriendin met haar kindjes en de onbekende knappe man zijn ook leuk neergezet. Het einde is goed geschreven alleen had ik het liefst nog iets meer willen lezen over de onbekende man.

Het verhaal komt van begin tot einde goed tot z’n recht. Ik vind het knap dat alle elementen van begin tot einde goed samenkomen. Het verhaal bevat tegenslagen, vriendschap, liefde maar ook een goede dosis humor.

Auteur: Jolien De Pauw
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464661293
Genre: Novelle | Feelgood
Link naar het boek: Pompoensoep en vallende bladeren

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s