Review: gepersonaliseerde kerstkaarten van fotofabriek

De kerstperiode komt eraan en dat betekend dat we weer kerstkaarten kunnen gaan versturen! Vorig jaar speelde ik met de gedachten om zelf kerstkaarten te ontwerpen. Alleen bedenk ik dat soort dingen pas heel laat, waardoor ik op het laatste moment naar de winkel ren om een pakje kerstkaarten te kopen en die vervolgens te versturen. Toen er een e-mail van Fotofabriek in mijn postvak verscheen met de vraag of ik kerstkaarten wilde ontwerpen, kon ik deze kans natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan!

Het ontwerp en bestelproces
Fotofabriek heeft voor het ontwerpen van kerstkaarten verschillende opties. Zo kun je kerstkaarten per stuk of per set laten maken en heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende formaten: A4, A5, vierkant, staand of liggend. Ik heb gekozen voor een dubbele vierkanten kaart. Vervolgens kom je in een scherm terecht waar je je kerstkaart kunt ontwerpen. Je kunt kiezen uit een standaard ontwerp, hierbij heb je soms een tekst staan en bij een aantal ontwerpen kun je een persoonlijke foto toevoegen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de hele kaart zelf te ontwerpen. Ik heb hierbij de keuze gemaakt voor een standaard ontwerp met persoonlijke foto.

Nadat mijn oog op een leuk ontwerp is gevallen, heb ik mijn persoonlijke foto toegevoegd en ben ik de kaart verder gaan personaliseren. Hierbij kan ik de kleur van de kaart aanpassen maar ook een leuke tekst of decoratie toevoegen. Je kunt ervoor kiezen om de kaart met de hand thuis te schrijven, maar ik vind het wel leuk om een voorgeschreven kaart te laten drukken. De omslag van mijn gekozen kaart is vrij kleurrijk, hierdoor vind ik het leuk om iets van kleur toe te voegen aan de binnenkant. Daarom kies ik voor een licht groene kleur. De tekst wil ik speels eruit laten zien daarom kies ik ervoor om te wisselen met het lettertype, grootte en kleuren. Als final touch heb ik een leuke decoratie toegevoegd aan de kaart.

Zodra je klaar bent met het ontwerpen van je kaart kun je doorgaan naar bestellen. Hier krijg je een preview van je kerstkaart te zien zodat je kunt controleren of alles er goed uitziet. Als alles in orde is kun je de bestelling afronden.

Ontvangst
Binnen een paar dagen had ik mijn bestelde kerstkaarten al in huis, het was netjes geleverd in een kartonnen verpakking. De kaarten zagen er bij ontvangst goed uit en de kleuren en kwaliteit waren precies zoals verwacht. Ik vind het formaat er goed uit zien en er zaten ook voldoende enveloppen bij de kaarten.

Naast kerstkaarten heeft Fotofabriek ook heel veel andere leuke producten die je kunt laten drukken. Zo kun je retro prints laten maken, lees hier mijn blog over de retro prints. En kun je ook je eigen fotoboek ontwerpen en laten drukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s