Twin Crowns

Toen ik dit boek op Instagram voorbij zag komen was ik direct onder de indruk. De cover beeldde al uit waar het boek over zou gaan maar als dat nog niet duidelijk maakte dan deed de ondertitel “Een troon. Twee prinsessen.” dat wel. Wat het boek extra bijzonder maakt is dat het niet door 1 maar door 2 mensen is geschreven. En daarnaast raad Sarah J. Maas dit boek aan dus dan moet ik het wel kopen toch?

Over het boek:
Rose is opgegroeid met de wetenschap dat heksen slecht zijn en dat zij op een dag Koningin wordt. Wren, de tweelingzus van Rose, is opgegroeid door heksen. Wren heeft maar 1 taak en dat is de plek van haar zus Rose innemen voor de kroning. Alleen loopt hun kennismaking niet helemaal volgens plan.

Wat vind ik van het boek?
Het boek wordt verteld vanuit twee perspectieven. Wren is heel erg aanwezig en heeft geen blad voor de mond. Rose is dromerig en weet wanneer ze beter niks kan zeggen. Als tweelingzussen lijken ze als twee druppels water op elkaar, maar qua innerlijk zijn ze heel verschillend. Beide verhaallijnen en karakters zijn leuk en sterk uitgewerkt. Normaal wil ik bij zo’n soort verhaal altijd snel weer terug naar de ene of de andere personage maar bij dit boek vond ik beide verhaallijnen even interessant.

De schrijfstijl is prettig waardoor het boek snel weg leest. Bij beide verhaallijnen gebeurd er voldoende om het interessant te houden. Wat ik een leuke toevoeging aan het boek vind is dat er in beide verhaallijnen ook een romantische connectie zit. Hierdoor komt het boek nog meer tot leven en is de spanning ook meer voelbaar. Het einde is verassend en maakt me nieuwsgierig naar het vervolgdeel.

Auteur: Charlaine Kreuning & Inouchka Kreuning
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij: Harpercollins
ISBN: 9789402709896
Genre: Young Adult
Link naar het boek: Twin Crowns

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s