Huis van lucht & adem

Toen ik Huis van aarde & bloed voor het eerst las, was ik meteen verkocht. Ik baalde dan ook enorm dat ik zo lang moest wachten op Huis van lucht & adem. Zodra ik een pre-order voor het boek kon plaatsen, deed ik dit direct. Alleen eenmaal thuis ontvangen wilde ik toch deel 1 opnieuw lezen. En deze las ik niet één maar gewoon twee keer. Daarna ging ik direct door in het vervolgdeel Huis van lucht & adem.

Flaptekst:
Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken – ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker: ze moeten erachter komen wat de toekomst hen zal brengen.

De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die ze moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid? Gelukkig voor Crescent City kunnen Bryce en Hunt nooit lang stil blijven zitten.

Wat vind ik van het boek?
Het einde van het eerste deel vond ik niet direct open maar ook niet gesloten. Het had wat losse eindjes, maar het was ook niet dat ik voor de brievenbus wilde kamperen om het vervolgboek te kunnen lezen. Wel was ik erg nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder zou lopen. Toch kan ik me wel voorstellen dat de 900+ pagina’s een beetje afschrikken.

Tijdens het lezen zat ik vrijwel direct in het verhaal. De draad werd direct weer opgepakt na het einde van het vorige boek. Het verhaal ontwikkeld zich langzaam verder en de personages krijgen steeds meer diepgang. Ook wordt dit boek vanuit meerdere perspectieven verteld, wat voor mij ervoor zorgde dat ik meer binding voelde met de personages.

Op de helft van het boek voelde ik me tijdens het lezen wat somber worden. Ik weet van mezelf dat ik vaak emoties rondom een boek meeneem, dus besprak ik dit met een booksta buddy waarmee ik dit boek las. Ze ervaarde hetzelfde gevoel, toen we de laatste ontwikkelingen van het boek bespraken, was dat niet heel vreemd. De meeste personages hadden problemen, iets te verwerken, konden niet zichzelf zijn of waren verdrietig. Hierdoor was de balans voor mijn gevoel weg en dat is jammer, want het verhaal zelf leest heel goed door.

Het einde van het boek maakt het middelste stuk meer dan goed en hierdoor geef ik het boek alsnog vijf sterren. Voor mijn gevoel was ik totaal niet 900+ pagina’s aan het lezen. In dit boek wordt er net zoals bij het eerdere deel heel veel informatie gedeeld, ondanks dat leest het gemakkelijk weg en is het verhaal goed te volgen. Al met al ben ik hééél erg nieuwsgierig naar het vervolg want dit einde was zeker wel open.

Auteur: Sarah J. Maas
Aantal pagina’s: 992
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022589694
Genre: Fantasy
Link naar boek: Huis van lucht & adem #2

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s