Mistletoe boven Moonstone Lake

Al vanaf het eerste boek wat ik van Holly Martin las was ik verliefd op de schrijfstijl. De boeken lezen gemakkelijk weg, zijn goed te volgen en hebben ieder een leuk verhaallijn. Toen ik zag dat er een nieuw deel uitkwam van de Jewel Island serie besloot ik de uitgeverij te mailen voor een recensie-exemplaar. Ik was dan ook enorm blij toen ik te horen kreeg dat ik het boek als recensie-exemplaar mocht ontvangen.

Flaptekst:
Als haar verloving wordt verbroken, besluit kunstenaar Zoey kerst op Jewel Island te vieren. Zoey is gelukkig al snel over haar relatie heen, aangezien haar ex was vreemdgegaan met zijn assistent. Kit heeft meer moeite met zijn mislukte huwelijk. Zijn ex is meerdere keren vreemdgegaan en dit vat hij erg persoonlijk op, waardoor hij met vertrouwensproblemen kampt. De vonk slaat direct over tijdens Kits en Zoey’s ontmoeting, maar deze vonk behouden is lastiger dan gedacht, vooral omdat Zoey met een groot geheim rondloopt…

Wat vind ik van het boek?
Zoey had alles goed voor elkaar, was verloofd met een leuke man tot ze erachter kwam dat hij vreemdging met zijn assistent. Ze besloot haar spullen te pakken en naar Jewel Island te vertrekken, waar ze haar kunst kon verkopen op de kerstmarkt. Als ze hier op een wel heel bijzondere manier Kit tegen het lijf loopt, die een eigen churros kraampje heeft op de markt, spatten de vonken ervanaf. Alleen heeft Zoey een geheim wat ze met zich meedraagt wat tussen hun in komt te staan.

Net zoals de voorgaande delen leest ook dit deel weer heel gemakkelijk weg. Op voorhand was ik wel bang dat het boek uit de toon zou vallen omdat de serie voor mijn gevoel al was afgesloten bij het vorige boek, maar gelukkig viel dit enorm mee. Dit boek zou je wel los van de serie kunnen lezen, de persoanges uit de voorgaande delen waren wel aanwezig, maar dit was zo beperkt dat het nauwelijks op viel.

De ontmoeting tussen Kit en Zoey is enorm hilarisch, het is direct duidelijk dat er tussen hen een connectie is. De spanning tussen Zoey en Kit is goed opgebouwd, je wordt vanaf het allereerste moment in het verhaal meegenomen. Tijdens het lezen ontdek je langzaam het geheim van Zoey en haar struggles hierover, dit zorgde wel voor de nodige spanning in het boek. Ondanks dat ik een vermoede had hoe het boek zou eindigen wilde ik het toch zo snel mogelijk uitlezen.

Dit is een heerlijk boek om te lezen tijdens de winterperiode of in aanloop naar kerst. De kerstsfeer en winterse taferelen komen duidelijk in het boek naar voren. Na het lezen van dit boek kreeg ik ook spontaan zin om een kerstmarkt te bezoeken. Het is vlot geschreven, de personages zijn leuk uitgewerkt en ik heb ook de nodige keren gelachen. Dit verhaal heeft een romantische ondertoon en er zijn ook andere elementen in het boek verwerkt die het verhaal interssant houden. Al met al is dit een fijn boek om rond deze tijd te lezen!

Auteur: Holly Martin
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij: Zomer & Keuning
EAN: 9789020547610
Genre: Feelgood
Link naar het boek: Mistletoe boven Moonstone Lake #1

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s