De glazen troon

Inmiddels een paar jaar geleden las ik De glazen troon voor het eerst. Het begon langzaam alweer te kriebelen om de serie nog eens te gaan lezen. Maar aangezien ik ook nog genoeg andere boeken te lezen had kwam het er maar niet van, tot we met een clubje van vier besloten dit boek te gaan lezen. Lees onderaan wat ik van het boek vond.

Achterkant boek:
Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Wat vind ik van het boek?
Celaena zit opgesloten in de gevangenis en krijgt een keuze. In de gevangenis blijven of deelnemen aan een toernooi waar ze de kampioen van de koning kan worden. Waar Celaena alleen geen rekening mee heeft gehouden is dat de deelnemers van het toernooi op een mysterieuze wijzen worden vermoord.

Dit is het tweede keer dat ik het boek had gelezen en het blijft een heerlijk boek. Het leest snel weg en zit vol verassingen. Celaena is neergezet als een stoere meid met een heftig verleden, hierdoor is ze hard en soms ook meedogenloos. In het boek kom je langzaam achter stukken van haar verleden en waarom ze zo hard is. Hierdoor voelde ik een connectie met Celaena en kreeg het boek ook meer diepgang.

Andere belangrijke personages waren Dorian (de prins) en Chaol (bewaker). Deze personages hebben een duidelijke rol gekregen in het boek en de dynamiek tussen deze twee personages en Celaena is leuk om te lezen. Al vanaf het begin vorm je een mening over beide personages en naar verloop van tijd leer je ze ook steeds beter kennen. Toch blijven ze ergens wel een beetje mysterieus waardoor ik benieuwd ben hoe het zich verder ontwikkeld.

Zoals je wel kunt lezen ben ik enorm enthousiast over dit boek. Toch heeft het ook wel een minpunt. De focus wordt al vrij snel op de toernooien van de koning gelegd. Maar niet alle toernooien zijn uitgewerkt. Dit vind ik echt een gemiste kans. Ondanks dat is het boek heel erg leuk en spannend. Voor een beginnende Fantasy lezer zou dit boek ook nog leuk zijn, de hoeveelheid Fantasy valt in dit deel heel erg mee. Het verhaal heeft een romantisch randje en het speelt zich in het verleden af. Al met al zou ik je aanraden dit boek eens op te pakken!

Auteur: Sarah J. Maas
Aantal pagina’s: 360
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022580264 
Genre: Fantasy
Link naar het boek: De glazen troon #1

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s