Terugblikken op 2022

Het nieuwe jaar is aangebroken en daarom wil ik nog even terugblikken op wat momenten uit 2022. Dit was een mooi jaar waarin ik mijn diploma haalde, we op vakantie gingen, onze nichtjes twee keer kwamen logeren maar ook een jaar waarin ik struggles heb gekend en een record aantal boeken heb gelezen.

Vakantie Veluwemeer

Door mijn studie startte het jaar vrij chaotisch. Ik heb altijd al last van een winterdip waardoor ik moeite heb met opstaan, maar een studie ernaast maakt het wel extra intensief. Daarom besloten we een weekje naar Landal het Veluwemeer te gaan.

De eerste dagen heb ik vooral gehuild en met een dekentje op de bank gekampeerd. Maar na een paar dagen kwam ik los en ging ik wat meer naar buiten en kon ik genieten van het weer, de vogeltjes die regelmatig op het balkon zaten en het prachtige uitzicht!

Als we een paar dagen of een week weg zijn geweest mis ik onze katten altijd enorm. Ik vind het heerlijk om de bewegingen in huis te zien en met ze op de bank te knuffelen. Toch is het soms ook wel fijn om niet alle rommel achter je op te rapen (ze spelen graag met alles wat je laat liggen). Maar zodra we weer thuis kwamen heb ik extra lang met Shadow lopen knuffelen.

Diploma uitreiking

Het is zo fijn om dit onder mijn hoogtepunten van 2022 te kunnen zetten, want ik heb gewoon mijn diploma GEHAALD!! Dit moest even met hoofdletters want ik ben zo ontzettend blij en trots dat dit is gelukt.

In 2022 heb ik mijn AD (Associate Degree) ICT & Business gehaald. Hiervoor had ik al circa 10 jaar niet meer gestudeerd. Het was wennen om weer op te starten en mijn draai te vinden. Toen ik met deze opleiding startte speelde corona een grote rol en moesten we veel vanuit huis doen, ik werkte ook nog parttime en werd tegen het einde van mijn opleiding tijdens het afstuderen ook nog ingewerkt in een nieuwe functie.

Ondanks de lange dagen, weekendjes studeren, wisselende deadlines en klotsende oksels bij mijn verdediging heb ik wel mijn diploma gehaald en ook nog eens grote complimenten gekregen bij mijn afstudeerzitting.

Planten

Nu vraag je je misschien af waarom planten onder mijn hoogtepunten van 2022 staat. Maar afgelopen jaar ben ik planten in huis steeds meer gaan waarderen. Ik vind het heerlijk om bij de Intratuin 3 voor 5 euro plantjes te halen en deze groter te laten worden.

Her en der sneuvelen er nog steeds regelmatig planten maar lang niet zo erg als vroeger. We hebben nu overal wel planten hangen en staan en allebei worden we hier heel erg blij van.

Logeer partijtjes

Al en paar jaar hebben Gijs en ik het erover dat het leuk zou zijn als onze nichtjes bij ons zouden kunnen logeren. Maar we moesten hiervoor nog een logeer kamer in orde maken en het kwam er elke keer niet van omdat onze hoofden te vol zaten met de coronacrisis.

In 2022 kreeg Gijs een baan in loondienst en stabiliseerde alles een beetje. Ook haalde ik mijn diploma waardoor ik wat meer ruimte in mijn hoofd kreeg. Daarom maakte we de kamer in orde en nodigde we de meiden uit. Inmiddels zijn ze al twee keer bij ons wezen logeren en ik vond het super gezellig! Ik hoop dan ook dat we nog veel meer van dit soort momenten mee mogen maken.

Zomervakantie

Plein40 in Zoutelande

Voor het eerst sinds tijden konden we in zomervakantie twee weken op vakantie te gaan. We besloten om een week naar Zeeland te gaan en een week naar Braamt. De eerste week gingen we naar Zeeland toe en we hadden het niet beter kunnen timen. We hadden prachtig weer met dagen waarbij het 30+ graden was. Ondanks dat dat heel warm was koelde het in de avond ook heerlijk af en hadden we een frisse zeewind.

We waren binnen 5 minuten lopen op het strand, in het centrum en bij een supermarkt wat echt ideaal is. Ook zat er een bakker om de hoek waar we in de ochtend wel eens een croissantje haalde. We hebben veel spelletjes gespeeld, strandwandelingen gemaakt en gewoon gerelaxt.

Landal Stroombroek in Braamt

Zo fijn als het in Zeeland was zo shit was het in Braamt. We hebben echt wel leuke momenten gehad maar ik ben doodsbang voor insecten. En één of twee spinnetjes vind ik naar maar kan ik echt wel hebben. Ik weet dat we naar een bosgebied gaan en ik kan me nog goed van vroeger herinneren dat je daar nu eenmaal meer beestjes hebt. Maar hier waren niet een paar spinnetjes maar letterlijk in elke hoek zat wel een grote spin, in kopjes, in de wc, gang, slaapkamer en zo kan ik nog wel even doorgaan. Net als ik dacht dat we ze allemaal weg hadden gehaald begon het gewoon weer van vooraf aan waardoor ik elke avond huilend naar bed ging.

Nu vraag je je misschien af waarom ik deze vakantie dan in vredesnaam wil benoemen in mijn 2022 lijst. Nou dat komt omdat we tijdens de vakantieweek ook onwijs veel leuke dingen hebben ondernomen. Mijn zus en haar man zijn langs geweest en we hebben toen heel de middag spelletjes met elkaar gedaan en lekker geluncht. Mijn schoonouders zijn een paar dagen op bezoek geweest waarbij we een museum hebben bezocht en ook veel spelletjes hebben speelt (lees ik heb veel spelletjes met mijn schoonmoeder gespeelt). En Gijs en ik hebben nog een leuke stad bezocht en hier een heerlijk ontbijtje gegeten, boekhandel bezocht en wat rond geslenterd.

We zouden eigenlijk 1,5 week blijven maar zijn in plaats van maandag al op vrijdag midden in de nacht terug naar huis gereden. Ik trok het niet meer en was enorm moe, daarom besloten we dat het goed was geweest en dat we weer naar huis zouden gaan. Dit was de beste keuze ever en ondanks dat het een hele mooie omgeving is ga ik zeker niet terug naar dit park.

Feelgood Five Event

Via Instagram heb ik Tessa leren kennen en afgelopen jaar hebben we voor het eerst afgesproken. Toen we een oproep zagen voor het Feelgood Five Event, konden we dat niet aan ons voorbij laten gaan. Dus schreven we ons gelijk in, in de hoop dat we tickets konden bemachtigen. En ja hoor.. we mochten gaan!

We hadden elkaar eerder dat jaar al voor het eerst gezien en dat maakte het iets minder spannend. We spraken op het station in Utrecht af en gingen eerst langs boekhandel Broese (waar ik nog nooit was geweest). Daarna zijn we doorgelopen richting het event. Hier konden we van de auteurs boeken kopen, luisteren naar een super leuk interview en onze (gekochte) boeken laten signeren.

Kerstshow

Toen ik afgelopen jaar op bezoek ging bij een vriendin en ze voorstelde om naar een kerstmarkt te gaan was ik gelijk helemaal enthousiast. Ik hou van kerstshows en kerstmarkten. Maar omdat we wat aan de latere kant waren met het regelen besloten we naar een kerstshow te gaan in de Intratuin in Duiven.

De kerstshow in de Intratuin in Duiven is een uitstapje op zich. We hebben hier een hele middag rond gewandeld. Overal waar je keek waren weer nieuwe dingen te zien, van kerstversiering, tot hele kerstdorpen en een prachtige roltrap waarbij je het gevoel krijgt alsof je in de Efteling rondwandeld.

Ik hoop dat we in 2023 nog meer van dit soort kerstshows of kerstmarkten gaan bezoeken of misschien nog wel een keer terug gaan want het was zeker de moeite waard om hier naartoe te gaan. En daarnaast hebben we samen ook een hele gezellige en leuke dag gehad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s