De verborgen apotheek

Samen met een vriendin ben ik gaan boekshoppen in Nijmegen. Ze vertelde vol enthousiasme over dit boek maar ik twijfelde nog een beetje. Eenmaal in de trein naar huis snapte ik niet waarom ik het boek niet kocht want ik bleef er maar aan denken. Daarom bestelde ik alsnog een exemplaar zodat ik snel in het boek zou kunnen beginnen.

Achterkant boek:
Londen, 1791. Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap.

Londen, heden. Historicus Caroline Parcewell viert haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theems vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor het heden en het verleden…

Wat vind ik van het boek?
Caroline vertrekt naar Londen, nadat ze erachter komt dat haar man overspel pleegt. Dit zou oorspronkelijk hun huwelijksreis zijn maar ze besluit alleen te gaan. Ze zit vol twijfels over wat ze met de situatie met haar man aan moet. Daarnaast komt ze achter een reeks gebeurtenissen vanuit het verleden waardoor de historicus in haar weer tot leven komt. In het verleden (1791) lees je vanuit Nella’s perspectief. Nella heeft een verborgen apotheek en helpt alleen vrouwelijke klanten. Zodra Nella de twaalfjarige Eliza Fanning ontmoet komt ze voor een aantal moeilijke dilemma’s te staan.

De schrijfstijl is prettig en toegankelijk geschreven. Van begin tot einde kon ik het boek goed volgen en had ik geen moeite met het lezen. Het verleden heeft een grimmige en duistere sfeer, het is duidelijk dat de vrouw in deze tijd minder te zeggen heeft. Het heden had daarentegen een luchtige sfeer en hierin zie je een echte verandering ten opzichte van het verleden. In het verleden was ik nieuwsgierig naar wat er met Nella en Eliza was gebeurd en ook hoe alles zou aflopen. In het heden was ik benieuwd hoe Caroline het verleden zou gaan ontrafelen en wat ze zou besluiten te doen met haar huwelijk. Ook was ik erg nieuwsgierig of ze meer zou gaan doen met haar passie als historicus.

Tijdens het lezen werd ik echt meegenomen met de zoektocht van Caroline maar ook de reeks gebeurtenissen van Nella. Het is verassend goed geschreven vol met mysterieuze elementen. Ik had niet verwacht dat het heden dezelfde hoeveelheid spanning zou hebben als het verleden maar dit is zeker wel het geval. Hierdoor is het verhaal goed in balans en komt het heden en verleden langzaam samen.

Ik lees niet veel historische romans maar begin ze steeds meer te waarderen. Dit boek heeft me in alle opzichten verrast. Het is een spannend boek met een mysterieus randje. De gebruiken van vroeger komen duidelijk naar voren en de sfeer van het verleden ten opzichte van het heden is duidelijk neergezet. Het verhaal is goed te volgen en toegankelijk geschreven. En ook het einde stelt me zeker niet teleur!

Auteur: Sarah Penner
Aantal pagina’s: 320
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402709490
Genre: Historische romans
Link naar boek: De verborgen apotheek #1

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s