Schaduw in het vuur

Hoe meer ik van Jennifer L. Armentrout lees, des te meer ik verslaafd raak aan de schrijfstijl. De boeken lezen heel gemakkelijk weg, hebben een leuke mix tussen fantasy en een romantiek. Ik stond dan ook te springen van enthousiasme toen ik hoorde dat ik Schaduw in het vuur mocht recenseren. Zomer & Keuning heel erg bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Flaptekst:
Seraphena heeft nooit haar eigen lot kunnen kiezen. Voor haar geboorte is ze al uitgekozen om de vrouw van de Primal God of Death te worden. Maar wat niemand weet, is dat dit niet Sera’s echte lot is. Zij is niet de goed beschermde maagd, maar een sluipmoordenaar. Haar missie is om deze God te verleiden en daarna te vermoorden. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht… De onverwachte woorden en daden van de Primal weten de duisternis in haar te verjagen, en zijn aanwezigheid ontsteekt een passie die ze nog nooit heeft gevoeld. 

Wat vind ik van het boek?
Seraphena (Sera) is een goed beschermde maagd, maar wat velen niet weten is dat ze in het geheim is opgeleid om te kunnen doden. Het is haar missie om de god te verleiden en daarna te doden. Maar als alles anders gaat dan ze verwacht, is Sera compleet radeloos en weet ze niet meer wat ze moet doen.

Jennifer heeft een bepaalde schrijfstijl waar je niet omheen kunt. Het leest gemakkelijk weg en na elke hoofdstuk denk je: nog één hoofdstukje. Maar voor je het weet is het ’s avonds laat of heb je een maaltijd overgeslagen omdat je wilde weten hoe het verder ging. Dat is nou net wat er bij gebeurde, ik las dit boek in één keer uit en had niet eens door dat ik een maaltijd had gemist tot ik wat licht in mijn hoofd werd. Neemt niet weg dat ik wat kritische puntjes over het begin van het boek heb.

Het verhaal kwam traag op gang en ik vroeg me in het begin af waar het naartoe zou gaan. De verwarring die ik voelde, was ook duidelijk voelbaar bij de personages, wat wel weer goed is omdat ik hierdoor het idee kreeg dat het onderdeel was van het verhaal. Ondanks dat ik wat moeite had met het begin, waren er voldoende gebeurtenissen waardoor ik benieuwd was hoe het verder zou gaan. De eerste hoofdstukken zijn voornamelijk om kennis te maken met Sera, haar omgeving en haar gedachtegang.

Na een aantal hoofdstukken begon het verhaal meer diepgang te krijgen en vanaf dat punt slokte het boek me volledig op. Het was duidelijk Sera’s taak een hele belangrijke rol speelde. Toch nam dit niet de overhand en had het verhaal ook ander belangrijke elementen. Het verhaal is beeldend geschreven waardoor het boek tot leven kwam. Het is niet een complete fantasiewereld wat het voor mijn gevoel realistischer maakte en ook makkelijker te volgen was.

Het boek zit vol actie, bloederige momenten en spannende scenes. In tegenstelling tot de Uit bloed en as serie vond ik de steamy scenes in dit boek wat minder aanwezig, de scenes die er wel inzaten waren goed uitgewerkt. De cover ziet er prachtig uit en past ook goed bij de sfeer van het verhaal. Echt een boek om in weg te dromen, vol romantiek, spannende scenes en een interessante setting. Het einde is meer dan goed, ik ben heel erg nieuwsgierig naar het vervolg.

Auteur: Jennifer L. Armentrout
Aantal pagina’s: 640
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020550375
Genre: Fantasy
Link naar boek: Schaduw in het vuur #1

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s